8 x deze huisdieren dribbelen met hun baasje mee naar de zaak

Door Natalie Polman 10 oktober 2018

Een dier kan een winkelbezoek zoveel leuker maken. Deze huisdieren zijn bijna meubilair in Apeldoornse winkels en cafés.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Yenna en Araz – Le Coiffeur

hond le coiffeur
Jolanda Weterkamp (53) met de Zwitserse witte herders Yenna en Araz. foto indebuurt

“Mijn klanten weten niet beter dan dat er een witte hond rondloopt in de zaak”, vertelt Jolanda Weterkamp, eigenaresse van kapperszaak Le Coiffeur aan de Sprengenweg. “Dat is al zo sinds 1999.”

Het was er altijd één, maar sinds een jaar heeft Jolanda er een tweede hond bij.  “Araz, het mannetje, is nu 4,5. Yenna was 1 toen ze hier kwam, nu is ze 2.”

‘Wie weet komen er ooit puppy’s’

“Ze zijn hier vier dagen in de week en worden ’s morgens door de uitlaatdienst opgehaald en worden een paar uur later weer terug gebracht.

Als de zaak open is, gedragen ze zich aangepast. Ze komen niet met een balletje naar klanten toe en weten ook bij wie ze een aai kunnen halen en bij wie niet.

Sommigen nemen altijd een hondenkoekje mee, anderen vinden het lekker huiselijk. Araz kijkt altijd meer de kat uit de boom, het vrouwtje is meer knuffelig.

De hagelwitte honden springen tegen hun baasje op. “Dit doen ze dus alleen als de zaak dicht is”, lacht Jolanda.

Nu ze een mannetje en vrouwtje heeft, zou er nageslacht kunnen komen. “Wie weet komen er ooit puppy’s…”

Le Coiffeur kappers

Nu open09:00 - 17:30

Sprengenweg 28-30, Apeldoorn

Bekijk meer:kappers

Mr. Poes – Schenkers

We hebben dan (nog) geen kattencafé in Apeldoorn, maar Schenkers komt in de buurt.

“Meneer Poes – zo heet hij echt – is niet van één van ons, het is de kat van fotograaf Robbie Stouten, die hier tegenover woont”, aldus Matt van Maastricht, eigenaar van koffiehuis Schenkers.

‘De gasten vinden het alleen maar leuk’

“Hij is er zo’n één keer in de twee of drie dagen. Als het regent of koud is zit ‘ie soms de hele dag in de zaak.

De gasten vinden het alleen maar leuk. Hij wordt veel op de foto gezet en aangehaald.”

Kattencafe Apeldoorn

Vijf redenen waarom Apeldoorn een kattencafé moet krijgen

In heel Nederland schieten de kattencafés als paddenstoelen uit de grond, maar waar blijft die van A...

Schenkers koffiebars

Nu open10:00 - 17:00

Van Kinsbergenstraat 8, Apeldoorn

Bekijk meer:koffiebars

Pluto – Eigen

Herriëtte van Rooijen van Eigen en haar hond Pluto. foto indebuurt

Herriëtte van Rooijen is sinds vier jaar baas van conceptstore Eigen, maar sinds 3,5 jaar ook van Pluto, een Duitse Staande uit Bulgarije.

“Hij loopt hier regelmatig, maar niet dagelijks, net wanneer we beide zin hebben in elkaar”, zegt Herriëtte.” Als hij ’s morgens binnenkomt, rent hij rond om alle personeel te begroeten, daarna past hij zich aan.

‘Mensen die sip zijn krijgen een extra kopje’

“Pluto is als Pluto uit de Disneyfilms: vrolijk, avontuurlijk en uitbundig, maar af en toe ook voorzichtig. Hij voelt mensen heel goed aan. “Mensen die sip zijn krijgen een extra kopje, als hij een klant niet zo leuk vindt, gaat hij achter de toonbank zitten.”

Zie hier het filmpje van Pluto dat we maakten.

dierendag

Video: Maak kennis met Pluto, één van de zakendieren in Apeldoorn

Het is Dierendag en daarom zetten we vandaag Pluto in het zonnetje. Pluto loopt veel rond bij Eigen,...

Eigen lunch

Nu open08:30 - 17:30

Korenstraat 112, Apeldoorn

Bekijk meer:lunch

Gijs en Sjaakie – Waxx Kappers

Bij Waxx lopen niet één maar twee honden. Sjaakie is de hond van eigenaar Willy Gout, Gijs is de hond van medewerkster Joyce Steneker.

Sjaakie

foto's Willy Gout

Beide beestjes komen van de Canarische Eilanden en zijn door een weldadigheidsorganisatie van straat geplukt. Willy: “Sjaakie is alweer mijn vierde hond. Ze hadden hem in Spanje trouwens Beau genoemd, maar ik vond Sjaakie leuker.

Hij was 2 toen ik ‘m kreeg, inmiddels is hij twaalf, dus loopt hier alweer een tijdje rond. Veel mensen nemen hondenkoekjes voor hem mee; Sjaakie herkent die klanten al meteen aan hun stem en dan staat hij paraat.

Hij is wel echt van de straat; zo drinkt hij bijvoorbeeld nog steeds geen water uit een bak, maar zet ik hem onder de douche zodat hij water van de grond kan likken.”

Gijs

Joyce was in eerste instantie niet perse gecharmeerd van Gijs, maar Willy vond het beestje bij zijn werknemer passen. “Maar hij had van die grote oren”, lacht Joyce.

“Toen de mensen die hem onder zijn hoede hadden ook nog zeiden dat hij heel lief was, ben ik toch overstag gegaan, op voorwaarde dat ik hem mee mocht nemen naar de zaak.”

‘Gijs mag altijd met me mee’

Dat mocht. En nu is ze maar wat blij met Gijs, die het vanaf dag één thuis voelt bij Joyce en het bovendien goed kan vinden met Sjaakie. “Alsof ze aan elkaar konden ruiken dat ze van dezelfde plek kwamen, ze hadden meteen een klik.”

“Ik voel me maar wat bevoorrecht, want veel werknemers hebben een hond, maar Gijs mag altijd met me mee. Hij is een schatje.”

WaXX Kappers Apeldoorn kappers

Nu open08:45 - 18:00

Kapelstraat 3, Apeldoorn

Bekijk meer:kappers

Dibbis – Slaapidee

dibbes
Dibbis en zijn baasje Marco Smit van Slaapidee. foto indebuurt

Dibbis is sinds 14 jaar de hond van Marco Smit (49) en wandelt al net zo lang rond in zijn winkel Slaapidee. “Hij weet niet beter”, zegt Marco over zijn hond, een kruising tussen en Jack Russel en Boerenfox. “Hij weet ook dat hij niet zonder mij met zijn pootjes over de deuropening mag komen.”

Eén à twee keer per week gaat het beestje met zijn baasje mee. “Hij is een echte zonaanbidder en zit graag in de etalage om in de zon te kunnen zitten. Klanten die naar hem kijken in de veronderstelling dat hij decoratie is, schrikken als hij ineens beweegt.”

‘Hij is een echte zonaanbidder en zit graag in de etalage’

“Ik vertel klanten wel altijd dat ik een huishond heb en tot nu toe heb ik niet één klant gehad die het niks vond. Dibbis is heel aanhankelijk. Hij loopt altijd achter me aan. Als hij zijn mand achter de balie uitkomt en mij kwijt is, doet hij een vast rondje door de winkel tot ‘ie me gevonden heeft.”

“Ooit was hij mee naar een fotoshoot voor een folder. De fotograaf vond dat hij erbij op moest, om de foto’s huiselijker te maken.” Het beestje werkte gewillig mee en ging bij de bedden liggen. “Hij is altijd heel relaxt en rustig. Wat dat betreft past hij perfect in een beddenzaak”, lacht Marco.

Dibbis poseert voor een folder van Slaapidee.

Slaapidee Apeldoorn speciaalzaken

Nu open09:30 - 17:30

Stationsstraat 37, Apeldoorn

Bekijk meer:speciaalzaken

Dani de hond – Izy

Jorien Kunst met haar hond Dani. foto's indebuurt

Dani is de 6-jarige labrador van Jorien Kunst (32), de eigenaresse van Izy, een boetiek aan de Koninginnelaan. Sinds drie jaar, dus vanaf dat Jorien’s winkel bestaat, gaat Dani vrijwel dagelijks met zijn baasje mee.

’s Morgens maken we altijd eerst een wandeling door het bos, daarna open ik de winkel. Dan pakt hij standaard zijn knuffel en gaat ermee gooien, terwijl ik stofzuig en zo. Als ik daarmee klaar ben, is hij ook klaar met spelen”, lacht Jorien. “Dan gaat hij relaxen in zijn mand, achter de toonbank.”

‘Hij straalt rust uit’

Dani houdt van de zon, aldus Jorien. “Als de zon het eerste stukje stoep voor de deur beschijnt, gaat hij precies daar liggen, soms helemaal languit. Is het wat frisser, gaat hij vaak in de deuropening liggen, zodat hij toch naar buiten kan kijken.”

“Dani is een heel rustige hond. Veel klanten die ook een hond hebben brengen een koekje voor hem mee. Maar ook als iemand naar de bakker hier in de straat loopt, gaan de kinderen soms mee, alleen maar zodat ze hem onderweg kunnen aaien. En dat mag ook altijd. Dat is wel leuk: hij straalt rust uit en heeft wat dat betreft een soort therapiefunctie voor de hele buurt.”

Izy kledingwinkels

Nu open09:30 - 17:30

Koninginnelaan 42a, Apeldoorn

Bekijk meer:kledingwinkels
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.