Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Acht redenen waarom Park Berg & Bos het coolste park van Apeldoorn is

Door Britte van Erven 9 februari 2018

Eerlijk is eerlijk: wat heeft dit  veelzijdige park nou niet? Van een romantisch sfeertje tijdens Lumido tot zwijntjes voeren en klauteren in het klimbos, hier is echt voor ieder wat wils. Daarnaast is het enorme park natuurlijk ook nog eens prachtig om te zien in elk seizoen.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Het is dé plek voor een rustgevende wandeling

bosweide
foto Carla Noltes

Voor een wandelingetje ben je hier aan het juiste adres. Maak bijvoorbeeld een kort rondje om de grote bosvijver of ga voor een sportieve hike door de rest van de 250 hectaren aan park.

Aan romantiek geen gebrek tijdens Lumido

lumido

Voor de echte romanticus is het jaarlijkse Lumido een feest. Het anders al zo mooie park wordt dan met gekleurde lichtjes en muziek omgetoverd tot een sprookje. Maak een wandelingetje langs alle sfeervol verlichte plekjes in het park, of vaar al zwijmelend met je geliefde in een gondel over de bosvijver. Lumido is elk jaar tussen juli en september te bezoeken.


Meer over Lumido Apeldoorn ontdekken?

Lumido Apeldoorn entertainment

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment

Je kan er zwijnen en herten spotten

zwijnen

Menig Apeldoorner is ermee opgegroeid: zwijntjes kijken in Park Berg & Bos. Al helemaal leuk als de zwijnen kleintjes hebben. Aan de overkant is het gebied van de herten, maar die blijven vaak voorzichtig op een afstandje. Als je écht mazzel hebt spot je dieper het bos in ook de wilde exemplaren.

Je kan naar hartenlust spelen op de speelweide

speelweide
foto Rob Voss/Accres

Natuurlijk is de speelweide eigenlijk voor kids bedoeld, maar stiekem wil iedereen hier een middagje klimmen, klauteren en rondrennen.

Aapjes kijken blijft leuk

gorilla

En natuurlijk niet te vergeten: de Apenheul. Een dagje uit in eigen stad. De Apenheul bevindt zich net achter de bosvijver in Park Berg & Bos, dus combineren die handel!


Meer over Apenheul ontdekken?

Apenheul dierenopvang

Gesloten09:00 - 18:00

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn

Bekijk meer:dierenopvang

Sleeën in de winter is hier te gek

slee

De heuvel op de grote bosweide is een van de beste plekken om te sleeën in Apeldoorn. Pak je slee zodra het gaat sneeuwen en race van die helling af!

Ook de waaghalzen komen aan bod

klimbos

Ook de avonturier komt aan zijn trekken in dit geweldige park, namelijk bij Klimbos Veluwe. Je zit vast aan een zekersysteem, maar hoogtevrees moet je niet hebben terwijl je hier door de boomtoppen klimt.


Meer over Klimbos Veluwe ontdekken?

Klimbos Veluwe entertainment

Gesloten10:00 - 18:00

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment

Het uitzicht op de uitkijktoren is top

uitkijktoren
foto bergenbosapeldoorn.nl

De grote uitkijktoren in het park is toch wel een flinke klim te noemen. Voor die 126 treden omhoog heb je wel enige conditie nodig, maar op 26 meter hoogte ben je verzekerd van een mooi uitzicht. Op een mooie heldere dag kijk je over de boomtoppen heen soms wel tot Deventer en Zwolle.


Meer over Stadspark Berg & Bos ontdekken?

Stadspark Berg & Bos bezienswaardigheden

Gesloten07:00 - 21:00

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn

Bekijk meer:bezienswaardigheden
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.