Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel Apeldoorners stapten in het huwelijksbootje (of stapten eruit)

Door Kas Rodermond 9 april 2019

Zo’n vier op de tien mensen stapten ooit in het huwelijksbootje, volgens het CBS. In totaal telde Nederland begin vorig jaar 6,7 miljoen getrouwde mensen. Toch staat daar tegenover een steeds grotere groep gescheiden mensen. 1,3 miljoen Nederlanders ontbonden namelijk ooit hun huwelijk. 

In gelovige gemeentes zoals Urk, Oldebroek, Veere en Heerde is de groep gelovige mensen trouwens het grootst. Daar is minstens de helft van de inwoners getrouwd. In veel studentensteden als Groningen, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht is dit percentage met maar een kwart van de inwoners het laagst. Maar hoe zit het met Apeldoorners?

Apeldoorn

In Apeldoorn stapte 41,2% van de inwoners in het huwelijksbootje en 8,2% was spijtig genoeg gescheiden. Het aantal gescheiden mensen in Apeldoorn is dan ook relatief hoog als je het vergelijkt met omliggende gemeentes als Barneveld (4,4%) of Voorst (5,5%).

Leeftijdsverschil

Ook gaf het CBS cijfers vrij over het leeftijdsverschil tussen partners die in het huwelijksbootje stappen. Bij zeven op de tien heterohuwelijken is de man ouder dan de vrouw. Bij tortelduifjes van hetzelfde geslacht is het leeftijdsverschil wat groter en dan voornamelijk bij de mannen.

Bekijk hieronder hoeveel partners in andere gemeentes is het huwelijks bootje stapte: (of juist uit stapte)

Lees ook:

inbraak

Zo vaak werd vorig jaar ingebroken in Apeldoorn

Het aantal woninginbraken is vorig jaar in de meeste gemeenten gedaald. In Apeldoorn gelukkig ook, b...
geld

Dit is het gemiddelde inkomen per inwoner in Apeldoorn

Je weet zelf niet eens wat de buurman verdient, maar het Centraal Bureau voor de Statistiek weet áll...

adv.