Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wordt een wijntje of biertje bij kapper of kledingwinkel straks de normaalste zaak van de wereld in Apeldoorn?

Door Natalie Polman 12 juli 2017
Wie weet wordt een wijntje of biertje drinken tijdens je bezoek aan de kapper of kledingzaak straks ook de normaalste zaak van de wereld in Apeldoorn. En dat is hierom.

Blurren

Vorig jaar is de gemeente gestart met een proef waarbij horeca en detailhandel ‘blurren’. Deze proef met mengvormen wordt uitgebreid, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, zo schrijft de Stentor.

Meer ondernemers welkom

De veertien Apeldoornse ondernemers die aan de proef met mengvormen meedoen mogen ermee doorgaan én meer ondernemers mogen zich erbij aansluiten. Kappers of kledingwinkels die wijn of bier willen schenken bijvoorbeeld of een restaurant dat potjes tapenade gaat verkopen. Conceptstores als Mansion24 en Petit Merci zijn een goede voorbeelden van zaken die de mengvorm van retail en horeca hanteren. Waarom doet de gemeente dit?

Drank- en Horecawet

De proef ‘Reguleren mengvormen detailhandel/horeca’ is de afgelopen tijd gehouden in meerdere gemeentes in Nederland, waaronder Apeldoorn. De bedoeling was dat de proef zou helpen bij het evalueren van de Drank- en Horecawet. De gemeente ging er vanuit dat na die wet na de evaluatie zou wijzigen.

Wachten op kabinetsformatie

Voorlopig gaat dat echter niet gebeuren. Eerst zal moeten worden gewacht tot de kabinetsformatie van de regering is afgerond en daarna duurt het nog minimaal twee jaar voordat de nieuwe Drank- en Horecawet ingaat.

Aanmelden voor de proef

Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de proef ‘Reguleren mengvormen detailhandel/horeca’ via [email protected]


Meer over Mansion24 ontdekken?

Mansion24 conceptstores

Gesloten12:00 - 17:00

Leienplein 5-9, Apeldoorn

Bekijk meer:conceptstores

Meer over Petit Merci ontdekken?

Petit Merci conceptstores

Leienplein 6, Apeldoorn

Bekijk meer:conceptstores

 

adv.