Nieuwe gemeentewerf krijgt 600 zonnepanelen op het dak

Door Natalie Polman 10 februari 2019

De gemeentewerf aan de Sleutelbloemstraat is deze week voorzien van de eerste zonnepanelen. Uiteindelijk komen er ruim 600 zonnepanelen op het dak van deze nieuwe uitvalsbasis voor de eenheid Beheer en Onderhoud. 
De zonnepanelen voorzien in de eigen stroombehoefte van de werf en het materieel, zoals elektrische bosmaaiers, heggenscharen en bladblazers. Daarnaast leveren de panelen energie voor andere gebouwen.

Warmtepompen

Naast het opwekken van zonne-energie, is bij het ontwerpen van de nieuwe werf ingezet op zoveel mogelijk energiebesparing. Zo zorgen warmtepompen voor de verwarming van het pand waardoor de werf aardgasloos is.

‘We hebben grote ambities op het gebied van duurzaamheid’

“We hebben grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Dat betekent ook dat we zelf het goede voorbeeld moeten geven met ons eigen vastgoed. De werf is een fantastisch voorbeeld van bouwen voor de toekomst”, vertelt wethouder Mark Sandmann.

Impuls

De afdeling Beheer en Onderhoud neemt in april afscheid van de huidige locatie aan de Vlijtseweg, waarna ze de nieuwe werf in gebruik nemen.

Wethouder Wim Willems is trots op de nieuwe gemeentewerf: “Het is een fraaie nieuwe uitvalsbasis voor onze collega’s. Zij zijn nauw betrokken bij het ontwerp waardoor we nu een duurzaam én functioneel gebouw hebben. Daarbij is het een mooie impuls voor de Kanaalzone.”

Lees ook:

klimaatstaking

Niet naar de Klimaatstaking? Tips om je school klimaatvriendelijk te maken

Onze gastdichter Nineke geeft jou tips om je school klimaatvriendelijk(er) te maken. (Omdat je van d...
Bierbrouwerij 'De Puik'

Nice! Het centrum krijgt een brouwerij met proeflokaal

Tussen het voormalige pand van het Leger des Heils en kledingwinkel De Hangar aan de Beekstraat komt...
De Nettenfabriek

Nieuw leven in de Nettenfabriek: dit gaat er allemaal gebeuren

Er broeit iets in de oude Nettenfabriek! Een groep jonge ondernemers gaat nieuw leven blazen in het ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.