MAG DAT: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Door Kas Rodermond 12 oktober 2018

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: Als je geen ander plekje kunt vinden, mag je een niet-elektrische auto dan bij een oplaadpaal parkeren?

Het verkeer is een van de grootste oorzaken van ongezonde lucht in een stad. Om de luchtkwaliteit te verbeteren, stimuleert Apeldoorn het gebruik van elektrisch vervoer. Want elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig. Hierdoor dragen elektrische auto’s bij aan een gezondere en aantrekkelijke leefomgeving. Om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen zijn er inmiddels ruim 200 openbare laadpunten geplaatst in Apeldoorn.

Verboden

Het simpele antwoord is nee. Een niet-elektrische auto mag niet parkeren op een plek met een oplaadpaal. Volgens een artikel van het AD moet een (elektrische) auto die bij een laadpaal geparkeerd staat bezig zijn met opladen. Is dit niet het geval, dan gebruik je de parkeerplaats onrechtmatig. Zolang je auto aan het opladen is, mag de auto in het parkeervak staan. Op het moment dat de batterij vol is moet de auto verplaatst worden zodat iemand anders de laadpaal kan gebruiken.

Lees ook

Poepen in de bosjes Apeldoorn

Poepen in de bosjes, mag dat in Apeldoorn?

Kakken, kleien, keutelen: hoe je het ook noemt, soms móet je gewoon. En als er op dat moment geen op...
Drone vliegen Apeldoorn

Mag dat, met een drone boven Apeldoorn vliegen?

Drone-vliegtuigjes veroveren zo langzamerhand de wereld. Steeds meer mensen hebben er eentje thuis e...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.