Je hond uitlaten in Apeldoorn: dit zijn de regels

Door Kas Rodermond 20 september 2018

Loop jij meerdere keren per dag door Apeldoorn met je trouwe viervoeter? Dan zijn er een paar regels waar je je aan moet houden. We hebben de regels voor het uitlaten van je hond in Apeldoorn op een rij gezet. 

Uitlaatplaatsen

De Apeldoornse gemeente heeft zo’n 140 uitlaatplaatsen waar je met de hond onaangelijnd mag lopen en de hondenpoep niet hoeft op te ruimen. Het opruimen doet de gemeente voor je dus je hoeft niet bang te zijn voor boetes. Op deze plekken mag je je hond onaangelijnd uitlaten!

Aan de lijn

Binnen de bebouwde kom van Apeldoorn moeten honden gewoon aan de lijn blijven. Daarnaast zijn honden ook niet toegestaan in speeltuinen, in zandbakken en speelweiden. Dit geldt niet voor hulphonden, zij zijn overal welkom als ze zijn opgeleid door een erkende hondenschool en geregistreerd staan.

Hondenpoep

Voor het opruimen van hondenpoep geldt een simpele regel: Binnen de bebouwde kom ruim je het altijd zelf op, tenzij je hond op een uitlaatplaats zijn behoefte doet. Ruim je de hondenpoep niet op, dan kun je daar een boete van €140,- voor krijgen. Natuurlijk zijn er plekken in Apeldoorn waar je hond gewoon mag komen, maar geen grote boodschap mag achterlaten. Stukjes geasfalteerde weg bijvoorbeeld zijn géén toilet!

Meer over

Gemeente

adv.