Gemeente begint met proef luiercontainers

Door Natalie Polman 1 november 2017

Een paar maanden geleden berichtten we jullie over het nieuwe recycleplan van de gemeente. Binnenkort kunnen mensen zich aanmelden voor een proef met luiercontainers.

Luiercontainers

Vanaf 1 januari 2018 start een proef met vijf luiercontainers die bij de winkelcentra aan de Adelaarslaan, het Orderplein, Kerschoten, het Kristal en in Uddel worden geplaatst. Apeldoorners met kinderen in de luiers of incontinentiemateriaal kunnen zich aanmelden voor de proef. Dit kan vanaf 20 november via de website van Circulus-Berkel. Per container kunnen zich honderd huishoudens aanmelden.

Deelnemers aan de proef krijgen een pasje waarmee zij gebruik kunnen maken van de luiercontainers. Na drie maanden wordt de balans opgemaakt en de gebruiksvriendelijkheid, technische werking en administratieve verwerking beoordeeld, om zo te kunnen beslissen over een definitieve invoering van de luiercontainer in Apeldoorn.

Extra PMD-containers

Vandaag is Circulus-Berkel begonnen met het plaatsen of ombouwen van 39 extra ondergrondse PMD-containers, bedoeld voor bewoners van hoogbouw. Deels zullen dat bestaande restafvalcontainers, papier- of glascontainers zijn die weinig gebruikt werden. Bewoners van hoogbouw krijgen een brief thuisgestuurd met de locatie van de dichtstbijzijnde PMD-container voor plastic, metaal en drankverpakkingen.

Klik’-m haken verdwijnen

De klik’-m haken aan lantaarnpalen verdwijnen omdat er op diverse locaties doorlopend afval aan de haken hing, ook buiten de ophaaldagen om. Dit zorgde voor een rommelig straatbeeld en veel ergernis bij omwonenden, aldus de gemeente. Vanaf 1 januari 2018 mogen er geen plastic zakken meer bij de bekende lantaarnpalen geplaatst worden.

Meer over

Gemeente Nieuws