Gemeente Apeldoorn begonnen met opruimen 7.500.000 kilo bladafval

Door Anne Sophie Schotman 13 november 2017

Het hebben van een groene stad betekent automatisch veel bladafval in de herfst. 7.500.000 kilo, in Apeldoorns geval. Vanaf maandag 13 november gaan de veegwagens en tractoren van de gemeente weer op pad om onze wegen bladvrij te maken en alle bladkorven te legen.

Planning

Acht veegwagens, vier tractoren met opraapwagens, een schuif, vier grote blazers, veertig rugblazers en één shovel worden ingezet om Apeldoorn weer presentabel te maken.

Wanneer er precies gewerkt kan worden is afhankelijk van het weer en kan dus moeilijk ver van te voren voorspeld worden. Op haar website geeft de gemeente daarom elke vrijdag aan welke wijken op de planning van de volgende week staan.

Wat kunnen wij doen?

Laat het blad in de tuin en op het gras gewoon liggen. Dat verteert vanzelf, is goed voor overwinterende dieren én voor de voeding van de bodem.

Wil je wel van het blad op je stoep en oprit af? En zit je groene container vol? Als de opruimdienst nog niet langs is geweest kun je het blad nu nog naar één van de speciale bladkorven brengen. Die staan hier verspreid over Apeldoorn.