Daar zijn ze! De vier ontwerpen voor ons nieuwe Marktplein

Aangeboden door Plein van de stad verkiezing 6 december 2018

Tromgeroffel! De ontwerpen die vier ontwerpbureau’s voor het nieuwe Marktplein in Apeldoorn hebben gemaakt zijn bekend gemaakt! We hebben ze hier in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet. Stemmen kan met je unieke stempas van 7 tot en met 17 december op pleinvandestad.nl. Meer hierover lees je verderop!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bureau B+B

Marktpleinverkiezing
Afbeeling: Bureau B+B

Bureau B+B gaat voor een Marktplein met een stadspodium. Rond de groene randen met bomen en tuinen komen zitranden en rond de ingang van het stadhuis komt een lichte open plek, die doet denken aan een zandverstuiving. “De natuurlijke sfeer van de Veluwe vormt de inspiratie voor dit plein!” aldus de ontwerpers.

Klik hier om meer foto’s van het ontwerp te zien en bekijk de video hieronder.

LANDLAB

Marktpleinverkiezing Apeldoorn
Foto: LANDLAB

Een Apeldoorns ‘huuske’, grindbermen, bloemen, bomen en bedriegertjes brengen het Marktplein van LANDLAB tot leven. “Ontspannen zitten en werken tussen de bloemen; borrelen op een terras onder de bomen, spelen in het water van de fontein, klimmen op grote keien en schommelen in het Apeldoornse huis,” aldus de ontwerpers.

Klik hier om meer foto’s van het ontwerp te zien en bekijk de video hieronder.

West8

Marktpleinverkiezing Apeldoorn
Foto: West8

Een grote markthal, een interactieve fontein, een bomenpark en terrasruimte vormen de blikvangers van het Marktplein van West8. De hal geeft onderdak aan de markt, kermis en evenementen. “Groen en intiem!” aldus de ontwerpers.

Klik hier om meer foto’s van het ontwerp te zien en bekijk de video hieronder.

KARRES BRANDS

Marktpleinverkiezing Apeldoorn
Foto: KARRES BRANDS

‘Park op het plein’ is het thema van KARRES BRANDS. Nieuwe bestrating, een oase van groen midden op het plein en een multimediale pergola met de naam ‘De ring’ vormen het hart van het ontwerp. “De nieuwe groene ruimte organiseert en structureert het Marktplein en biedt een intieme besloten ruimte in de thans onherbergzame openheid,” aldus de ontwerpers.

Klik hier om meer foto’s van het ontwerp te zien en bekijk de video hieronder.

Stemmen

marktplein
Foto: Peter Lous

Van vrijdag 7 tot en met maandag 17 december 2018 mogen wij Apeldoorners stemmen op ons favoriete ontwerp. Dit doe je met de unieke stemcode die iedere Apeldoorner ouder dan 5 jaar per post heeft ontvangen. Stemmen kan op www.pleinvandestad.nl.

Heb je op vrijdag 7 december nog steeds geen stempas ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar [email protected], dan ontvang je jouw unieke code alsnog!

Wil je hulp bij het online stemmen of wil je meer weten over de vier ontwerpen? Dan ben je van harte welkom in het stembureau bij boekhandel Nawijn en Polak. Dit stembureau is geopend van 7 tot en met 17 december tijdens de openingstijden van de winkel.

Bekendmaking winnaar

Op donderdagavond 20 december wordt het winnende ontwerp van het Plein van de Stad bekend gemaakt. Dit vindt plaats op het Marktplein van 16.00 tot 18.00 uur. Zet hem in je agenda, want je bent als Apeldoorner van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ook hiervoor kun je je aanmelden via [email protected].


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Plein van de stad verkiezing. Meer over Plein van de stad verkiezing ontdekken?

Plein van de stad verkiezing gemeentediensten

Marktplein, Apeldoorn

Bekijk meer:gemeentediensten
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.