Dit is de nieuwe invulling voor het Kijkshop-pand

Door Natalie Polman 21 februari 2019

Het voormalige Kijkshop-pand op de hoek van de Hoofdstraat en Paslaan krijgt een nieuwe bestemming. Dit jaar nog opent er een fietsenstalling.

De gemeente realiseert stap voor stap meer stallingsruimte in de binnenstad om zo het aantal fietsen dat op straat geparkeerd wordt te verminderen.

Wildstallen

Met name ondernemers, maar ook sommige bezoekers van de binnenstad, hebben last van dit zogenaamde ‘wildstallen’, aldus de gemeente.

Eind november nog werden daarom tientallen extra fietsparkeerplekken gerealiseerd naast de overdekte fietsenstalling aan de Marktstraat. En nu komt er dus een overdekte stalling bij.

Energieloket

Naast een fietsenstalling zal het pand ook onderdak bieden aan het energieloket. Hier kunnen inwoners terecht voor advies over energie besparen en energie opwekken in hun eigen huis, en over andere duurzaamheidsthema’s, zoals slim besparen, isoleren, zonnepanelen en het plaatsen van een warmtepomp. Maar ook hoe je eenvoudig het regenwater kunt afkoppelen van het riool.

De inrichting van het pand wordt de komende maanden verder uitgewerkt en daarna duurzaam verbouwd.

Maar er is meer. Wist je dat de gemeente afgelopen jaar een speciale app heeft geïntroduceerd? FietsPlek Apeldoorn vertelt je waar de fietsenstallingen zijn, hoeveel plek er nog is en meer. Lees hier meer over de app.

fietsenstalling

Deze nieuwe app vertelt je welke fietsenstalling nog plek heeft

Vast een bekende situatie: je wil je fiets parkeren bij het station maar de rekken zijn overvol. Je ...
Fietsenstalling station Apeldoorn

Fietsenstalling onder het station vanaf nu eerste 24 uur gratis

Dagje weg met de trein? Dan kun je je fiets vanaf 16 maart helemaal gratis stallen in de NS-fietsens...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.