Deze wijken krijgen dit voorjaar een oranje container

Door Kas Rodermond 9 februari 2019

Bewoners van het zuidelijke stadsdeel van Apeldoorn krijgen een oranje container, die eens in de twee weken geleegd wordt. Dat betekent dat de grijze containers met restafval eruit gaan. 

Het gaat om de wijken Ugchelen, Zuid, Klarenbeek, Hoenderloo, Beekbergen, Loenen, Lieren en De Maten.

De inwoners van deze wijken en dorpen ontvangen per post een nieuwsbrief met meer informatie. Alle wijken ten noorden van de spoorlijn gaan na de zomer pas over op de oranje container.

Omgekeerd inzamelen

De grijze container wordt dus ingewisseld voor een oranje container. Die wordt net als de blauwe (papier/karton) en de groene (GFT) container gratis van huis opgehaald. In de oranje container kan vanaf het voorjaar plastic, metaal en drankverpakkingen (PMD) worden verzameld. Een aanzienlijk deel van dit soort afval belandt nu nog bij het restafval.

Maar wat moet je nu doen met het restafval dat overblijft? Dat kun je straks wegbrengen naar speciale ondergrondse containers.

Waar we dus eerst plastic scheidden en naar een container bij de supermarkt brachten of aan de lantaarnpaal hingen, gaan we nu het restafval verzamelen en wegbrengen. En dat betekent een stuk minder werk!

Als je toch een grijze container wilt is dat ook mogelijk, alleen betaal je dan eenmalig €25,-. Daarnaast betaal je €2,50,- per lediging bovenop het tarief dat anderen (omgerekend) betalen voor zakken.

Planning

Bewoners van Ugchelen, Zuid, Klarenbeek, Hoenderloo, Beekbergen, Loenen, Lieren en De Maten ontvangen tussen 21 januari en 11 februari de eerste nieuwsbrief. Daarin staat een planning voor je adres en een persoonlijke code. Deze code heb je nodig wanneer je je wilt afmelden voor de PMD-container of juist wilt aanmelden voor de luiercontainer en de grijze container.

Inloopbijeenkomsten

In de nieuwsbrief staat ook een uitnodiging voor een inloopbijeenkomst, hiervoor is aanmelden niet nodig. Tijdens de inloop worden inwoners meer geïnformeerd.

Bekijk hieronder de datums en locaties (Ugchelen is al geweest):

Zuid:

Wijkcentrum Dok-Zuid, 1e Wormenseweg 460

  • dinsdag 12 februari 19.00 – 21.00 uur
  • vrijdag 15 februari 15.00 – 17.00 uur

Klarenbeek:

Sportpark De Pauw, Bosweg 14

  • donderdag 21 februari 16.00 – 19.00 uur

Hoenderloo, Beekbergen, Loenen, Lieren:

De Hoge Weye, Dorpsstraat 34, Beekbergen

  • vrijdag 22 februari, 15.00 – 17.00 uur

De Maten: 

De Stolp, Violierenplein 101

  • woensdag 27 februari, 19.00 – 21.00 uur
  • vrijdag 1 maart, 15.00 – 17.00 uur
  • dinsdag 5 maart, 15.00 – 17.00 uur

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.