Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht 2019 in Apeldoorn: zo zag het feest eruit

Door Anne Sophie Schotman 16 november 2019

Ondanks de kou en vertraging van de stoomtrein werden Sinterklaas en zijn Pieten vandaag, 16 november 2019, met veel gejuich onthaald. 

Stoomtrein

Kleine pietjes en Sinterklaasjes staan al vanaf 10 uur luidkeels zingend op het Stationsplein. Terwijl de meiden en jongens van Tim Koldenhof Events keihard dansen om iedereen vast in een topstemming te krijgen, zingen presentator Jeroen Kramer en Apeldoornse burgemeester Petra van Wingerden Sinterklaasliedjes met een kleine aanpassing. Zie ginds komt de namelijk de stoomtrein, dit jaar. Apeldoornser kan niet!

Paard kwijt!

Als de stoomtrein uiteindelijk zijn weg naar onze stad heeft gevonden en met enige vertraging stomend het station binnenrijdt, is iedereen er klaar voor. Behalve nieuwe schimmel Ohzosnel, die in zijn wagonnetje nog ergens bij Beekbergen lijkt te staan. De Sint groet Apeldoorn en als alle pieten stuiterend en springend kennis hebben gemaakt met hun jonge fans op het plein stapt de Sint in een snel geregelde koninklijke koets. Handig, die Apeldoornse connecties!

Optredens

Begeleid door het orkest en onder een regen van strooigoed begeeft de stoet zich door de Stationsstraat en Hoofdstraat naar het overvolle Raadhuisplein, waar Sinterklaas en de pieten genieten van verschillende optredens en een feestend publiek! Waren jullie erbij? Geniet nog even mee: