Kom proeven: wijnhandel ’t Okshoofd verwelkomt Spaans wijnhuis Clos Pons

Aangeboden door Wijnhandel & Slijterij ’t Okshoofd 10 oktober 2017

Fred en Yvonne van Asselt van wijnhandel en slijterij ’t Okshoofd verwelkomen een bijzonder nieuw ecologisch wijnhuis in hun collectie: Clos Pons. 

Clos Pons

Uitgestrekte velden met druivenranken en olijf- en amandelbomen. Dat is Clos Pons, de Spaanse streek gelegen in Costers del Segre, nabij Barcelona. Het gebied staat bekend om zijn woestijnachtige terrein en extreme temperaturen, weinig neerslag en een rotsachtige bodem met veel mineralen en weinig organische materie. De wijnplanten moeten hard werken om aan voldoende water en voedingsstoffen te komen, met als bijkomend voordeel dat de wijnen van bijzonder goede kwaliteit zijn.

Clos Pons 't Okshoofd
Foto: Clos Pons

De familie Pons realiseerde zich al jaren geleden dat het gebied ideaal was voor hoogwaardige wijnbouw. Ze besloot wijngaarden aan te planten en kocht een wijngaard met oudere stokken op. Die combinatie van twee domeinen met zowel oudere als jongere stokken zijn wat de Clos Pons-wijnen hun typische karakter geven.

Clos Pons 't Okshoofd
Foto: Clos Pons

Van Spanje naar Apeldoorn

Wijnhuis Clos Pons heeft zeven wijnen ontwikkeld, waarvan vier soorten sinds kort te koop zijn bij wijnhandel ’t Okshoofd.

Maak nu kennis met:

  • Jan Petit tinto. Gemaakt met 75% Syrah en 25% Garnachadruiven (€9,99)
  • Jan Blanc. Gemaakt met 50% Macabeu en 50% Chardonnaydruiven (€9,99)
  • Alges tinto. Gemaakt met Tempranillo, Garnacha en Syrahdruiven en een houtrijping van negen maanden (€14,99)
  • Sisquella blanc. Gemaakt met Garnacha blanca en Albariñodruiven en de eerste witte wijn van Clos Pons met een gedurfde blend (€ 14,99)

De Alges en de Sisquella zijn trouwens ook in magnumformaat (1,5 literfles) verkrijgbaar in een luxe cadeaudoos. Een plaatje om te zien en leuk om te geven!

Smaakt naar meer, toch?

Wijnhandel & Slijterij ’t Okshoofd slijterijen

vandaag gesloten

​Sprengenweg 26, Apeldoorn

Bekijk meer:slijterijen