Sillies bestaat een jaar: ‘Heel gaaf, dat ik zo in de behoefte van De Maten kan voorzien!’

Aangeboden door Sillies Apeldoorn 14 maart 2019

Een jaar geleden kreeg winkelcentrum De Eglantier er een levendige hotspot bij. Lunchroom Sillies is de plek waar heel De Maten tegenwoordig gaat zitten voor een kop koffie en een belegd broodje. Wij gingen langs om te kijken hoe het met eigenaar Angela Bonne en haar team gaat. 

Een jaar geleden opende Angela de deuren van Sillies, om heel Apeldoorn te voorzien van echt Italiaanse koffie, warme wafels, taart en vers belegde broodjes. De koffiekaart is een feest voor de liefhebber (latte machiato met salted caramel of tirasmisu!) en de lunchkaart met wisselende extra’s maakt van elk bezoek een verrassing.

“Ik hou zelf best van dat hele hippe,” zegt Angela. “Maar doe wel gewoon normaal, vriendelijk! Sillies moest een no-nonsense plek worden voor iedereen, waar je goede koffie kunt drinken en vers belegde gezonde en luxe broodjes kunt eten.”

sillies
foto indebuurt

Tinderdagverblijf

Maar Sillies is inmiddels meer dan een koffiebar en lunchplek. Zo geeft Angela prille liefdes elke vrijdag de ruimte om te groeien tijdens het Tinderdagverblijf. “Als je op vrijdag langskomt met een date en je kunt laten zien dat jullie een online match zijn, dan krijgen jullie iets van ons.”

Sillies is ook een geliefde plek voor kinderfeestjes, jubilea, zakenpartijtjes en andere evenementen. “Sinds kort kun je hier twee keer per week yogalessen volgen. En Ghazal Beauty komt regelmatig langs met een browbar waar je je wenkbrauwen kunt laten doen. Ik probeer mijn team ook in te zetten op hun talent. Een van onze medewerkers is bijvoorbeeld een pabo-student, zij begeleidt regelmatig de knutselmiddagen.”

Fijn om er te zijn

Wat Angela het meest is bijgebleven na een jaar zwoegen, lachen, uitvinden en vernieuwen? “Het heeft me echt verrast dat mensen nog bijna dagelijks zeggen ‘wat fijn dat je er bent’. Mensen komen overal vandaan, hier uit de Maten, maar ook vanuit andere delen van Apeldoorn. Logisch, want je hebt op de Eglantier alles, je kunt hier naast je dagelijkse boodschappen ook bijvoorbeeld je kleding kopen, naar de opticien en naar de kapper. Het enige wat nog ontbrak was een fijne plek om echt goede koffie te drinken. Heel gaaf, dat ik zo in de behoefte van De Maten kan voorzien!”

foto's indebuurt

Plannen

“We hadden echt een vliegende start,” zegt Angela. “Dat overtrof onze verwachtingen.” Toch is de ondernemer niet stil gaan zitten genieten van haar succes. “Ik heb nog hartstikke veel ideeën waar ik mee aan de slag wil. Veel mensen komen bijvoorbeeld ’s ochtends langs voor een ontbijtje to go. Misschien moeten we dus in de toekomst om 6.00 uur open? Binnenkort komt er in ieder geval een nieuwe menukaart, die wij nu aan het uitproberen zijn. En als de zon zich weer laat zien gaan we ook onze openingstijden verruimen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Sillies Apeldoorn. Meer over Sillies Apeldoorn ontdekken?

Sillies Apeldoorn eetcafés

Geopend09:00 - 20:00

De Eglantier 300, Apeldoorn

Bekijk meer:eetcafés

adv.