Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x lunchen in historische panden in Apeldoorn

Door Natalie Polman 3 september 2019

Lunchen in Apeldoorn is altijd een goed idee. Maar déze Apeldoornse lunchzaken bevinden zich in bijzondere historische panden met een verhaal.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Bagels & Beans

bagels beans

Bagels & Beans Apeldoorn zit in een prachtig hoekpand aan de Hoofdstraat en Kapelstraat. Ooit was dit pand een winkel en reparatie-inrichting in elektronische apparatuur, van de Gebroeders Böttcher. Lees hier meer.

Brownies & Downies

Brownies&downieS
Foto: indebuurt.nl

Glas-in-lood-ramen en -deuren, visgraatvloeren en waanzinnige ornamentenplafonds. Brownies & Downies Apeldoorn is gevestigd in een prachtige monumentale villa, naast de voormalige Romijn-apotheek.

Central Park

central park
foto indebuurt.nl

Central Park vind je in een knus van oorsprong woonhuis uit 1905 en is sowieso insta-waardig, maar dus ook klein beetje een reis terug in de tijd.

Het Oude Kantongerecht

het-oude-kantongerecht

In Het Oude Kantongerecht – de naam zegt het al – was vroeger het kantongerecht. Het is gebouwd in 1881 en is tegenwoordig een gemeentelijk monument.

Statie

stationsgebouw

Statie is de stationsrestauratie van Apeldoorn en bevindt zich in het historische stationsgebouw, dat in 1876 opende. Genoeg historie, dachten wij zo!

Restaurant in Paleis Het Loo en de Prins Hendrik Garage

De restaurants van Paleis Het Loo mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Grand Café Prins Hendrik Garage is ingericht als autogarage, dus als waar het pand oorspronkelijk voor bedoeld is. Dan heb je ook nog restaurant Balzaal, waar je op reservering kunt genieten van een high tea of een hapje en drankje van de menukaart. Beide natuurlijk fantastische historische belevenissen!

Loods17 in kringloopwinkel Foenix

In de voormalige Zwitsalfabriek vind je meerdere bedrijfjes, waaronder kringloopwinkel Foenix. Trek gekregen? Schuif dan aan bij Loods17.

Meer historische eettentjes in Apeldoorn:

don quichotte

10 x uit eten in een historisch pand in Apeldoorn

Dat je in Apeldoorn héél veel fijne eetgelegenheden biedt, weet je natuurlijk. Maar déze Apeldoornse...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.