Lekker! Nieuwe haringseizoen van start bij Konink Vis

Aangeboden door Konink Vis 12 juni 2019

Hier keken we al een tijdje naar uit! Het haringseizoen is in Nederland woensdag 12 juni 2019 weer officieel van start gegaan. Bij Konink Vis op winkelcentrum Hart van Zuid vind je vanaf nu de lekkerste Hollandse Nieuwe.

Hollands Nieuwe

Naast zalm, tonijn, kibbeling en mosselen is haring een van de populairste vissoorten in ons land. Hollandse Nieuwe (ofwel, maatjesharing) wordt gevangen in een periode dat de haring nog maagd is. Althans, maagd in de zin dat de mannelijke vis in deze tijd van het jaar nog geen hom bevat en de vrouwelijke vis geen kuit. Hollandse Nieuwe is dus maar een korte periode beschikbaar.

Haring mag trouwens alleen de naam Hollandse Nieuwe dragen als het op het juiste moment gevangen én op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gerijpt is.

Goed voor de gezondheid

Haring is natuurlijk lekker uit het vuistje, maar probeer het ook eens als sushi, in een salade, in taco’s, op je pasta of als toevoeging op je poké bowl. Andere liefhebbers eten hem graag als rolmops (zuur met een augurk), als braadharing (gebakken in het zuur) of als bokking (gerookt). Allemaal het proberen waard!

En wist je dat haring een perfecte powerfood is? Het is namelijk goed voor je hart en bloedvaten en het zit ook nog eens vol vitamines en onverzadigde vetten. Haring in het land, dokter aan de kant! De Nieuwe Hollandse is vanaf nu verkrijgbaar bij Konink Vis aan de Talingweg 171.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Konink Vis. Meer over Konink Vis ontdekken?

Konink Vis viswinkels

Nu gesloten10:00 - 18:30

Talingweg 171, Apeldoorn

Bekijk meer:viswinkels

adv.