Hotel Oranjeoord organiseert speciale wildmatinee voor oud én jong

Aangeboden door Restaurant Hoogheid 24 oktober 2017

De wildavonden van Charme Hotel Oranjeoord in Hoog Soeren hebben weinig introductie nodig. Een avond vol live cooking, wild spotten, masterclasses, wijn- en bierproeverijen en gin & tonic’s. Dit jaar is er op zondag 12 november voor het eerst de middageditie voor oud én jong: de wildmatinee.

Wildmatinee

Zoals elk jaar organiseert Charme Hotel Oranjeoord in Hoog Soeren in november en januari een reeks wildavonden. Maar omdat Oranjeoord ook gasten met kleine kinderen de ervaring van een wildavond wil bezorgen organiseert het hotel dit jaar voor het eerst een wildmatinee. Op zondagmiddag 12 november 2017 is er van 15.00 tot 19.00 uur een speciaal wildprogramma dat is aangepast aan jonge gasten.

Beleving

Wildmatinee“We willen volwassenen en kinderen bewust maken van wat ze eten. Laten zien hoe wilde dieren geleefd hebben, voor ze op ons bord terecht kwamen,” zegt Onno Pel, eigenaar van Hotel Oranjeoord. Tijdens de matinee kunnen de gasten daarom op pad met een boswachter.

“De boswachter neemt ouders en kinderen mee het bos in en vertelt over de wildstand en het belang hiervan. Kinderen leren hoe ze wild kunnen spotten. En hoewel de kans natuurlijk klein is dat we met zo’n groep ook echt iets zien is het voor kinderen al fantastisch om naar sporen te zoeken.” Onderweg wachten marshmallows en warme chocolademelk voor de jongsten en houdt glühwein ook alle ouders in opperbeste stemming.

Foodmarket

Rond het hotel is ondertussen genoeg te zien en doen. Kinderen kunnen zich laten schminken of een sprong wagen op het springkussen, dieren kijken bij de kinderboerderij en een kookworkshop volgen. Ouders, grijp die kans om je tegoed te doen op de foodmarket met lokale specialiteiten en vijf live-cookingstands. Kies een cocktail uit aan de miljonairsbar of volg een paddenstoelen-masterclass met huisgekweekte paddenstoelen.

Wildmatinee
Foto: Charme Hotel Oranjeoord

En wat maakt een herfstgerecht nou completer dan een goede gin-tonic? De barmannen- en vrouwen van de Gin&Tonic-bar maken de perfecte winter- of herfstmix voor je. Niet zo’n fan van gin-tonics? Vraag de sommelier om een passende wijn en proef van verschillende wijnhuizen tot je de perfecte match hebt gevonden.

Zorgeloos genieten

Waar de foodmarket zich het beste laat omschrijven als ‘casual dining’, worden alle gasten om 17.00 uur gevraagd zich naar het restaurant binnen te begeven. Hier volgt een drie-gangendiner zoals mensen die vaker in restaurant Hoogheid zijn geweest het gewend zijn. En dat betekent dat de chef-kok alles uit de kast trekt om elke gast een culinaire wildbeleving te bezorgen.

“Kinderen kunnen met de ouders mee-eten,” vertelt Onno, “of beneden gebruik maken van het speciale kinderbuffet. Er is een bioscoop en kinderen kunnen knutselen en spelletjes doen onder begeleiding. Zo kunnen ouders echt lekker ontspannen en genieten.” Rond een uur of 19.00 uur zal de matinee op zijn einde lopen.

Wildmatinee
De koks van restaurant Hoogheid Foto: Charme Hotel Oranjeoord

Reserveren

Dat het een wildmatinee heet betekent overigens zeker niet dat vegetariërs thuis moeten blijven. De hele belevenis is ook vegetarisch te ervaren. Glutenvrije gerechten zijn ook geen probleem. Geef bij de reservering even door als je hier gebruik van wilt maken.

De kosten voor het 8-gangenmenu voor volwassenen bedragen €69,50 per persoon. Dit is inclusief een wijn- en/of bierarrangement. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar betalen gasten €34,75. Reserveren kan via de mail of telefonisch.

Restaurant Hoogheid restaurants en horeca

nu open10:00 - 23:00

Hoog Soeren 134, Apeldoorn

Bekijk meer:restaurants en horeca