René (Gall & Gall Brinklaan): “Als je een Chateau Montifaud hebt geproefd wil je niks anders meer”

Aangeboden door Slijterij René 22 december 2017

Gall & Gall aan de Brinklaan is al ruim 20 jaar een begrip in de Apeldoornse binnenstad. Wij spraken winkeleigenaar René Tuite over het genot van drank. En dan met name dat van whisky en andere gedistilleerde dranken.

Gall & Gall Brinklaan
Foto: indebuurt.nl

Independent bottlers

Hij is moeilijk te missen, de omvangrijke collectie whisky’s in de Gall & Gall aan de Brinklaan. Als je langs de planken vol wijnen en bieren loopt en achterin terechtkomt sta je tegenover maar liefst zes stellingen vol whiskysoorten. “We zijn ooit begonnen met drie kasten,” vertelt René, “en dat heeft zich steeds verder uitgebreid. Klanten willen iets bijzonders, dus ga je op zoek naar iets bijzonders.”

René is daarom zeer tevreden met zijn uitgebreide collectie. “Neem bijvoorbeeld de flessen van The Ultimate en Signatory. De independent bottlers zijn dat en daardoor echt goede whisky’s.” Gall & Gall verkoopt flessen in alle prijscategorieën. “Je hebt whisky’s van €10 tot €200.”

Persoonlijke favorieten

Terwijl we langs de kasten lopen geeft René een paar tips. “Deze bijvoorbeeld,” wijst hij. “The Arran Single Malt. Dat is gewoon een hele mooie.” Wie geen whiskyfan is kan zijn hart ophalen bij de cognacafdeling. “Als je een Chateau Montifaud hebt geproefd wil je niks anders meer.”

Gall & Gall Brinklaan
Foto: indebuurt.nl

Gin vs. jenever

We eindigen bij het schap exclusieve jenevers, nog zo’n paradepaardje van de Gall & Gall. “Jongeren drinken gin, geen jenever. Maar wat ze vaak niet weten is dat gin een afgeleide is van jenever.” Ben je de standaard gin-tonic inmiddels dus wel zat? Probeer dan eens een flesje jenever. “De jenevers van Zuidam zijn de absolute top.”

Feestdagen

Wie nog inspiratie zoekt voor de feestdagen kan dus alle kanten op in de speciaalzaak van René. Veel samengestelde cadeauverpakkingen staan klaar om onder de boom gelegd te worden. “En natuurlijk mag de Veluwse Schavuyt niet ontbreken. Echt Apeldoorns bier!”

Slijterij René slijterijen

Nu open09:30 - 17:30

Brinklaan 5, Apeldoorn

Bekijk meer:slijterijen

adv.