Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze biologische slager bezorgt in Apeldoorn: ‘Dit is het meest smakelijke vlees dat je kunt eten’

Aangeboden door Eco Fields 23 september 2020

Vlees eten van kalveren die zelf ook alleen maar natuurlijke voedingsmiddelen zonder toevoegingen en chemicaliën hebben gegeten is eigenlijk heel logisch en gezond. Niet vreemd dus dat de kalfsvleespakketten die Bart en Marina Boon van Eco Fields sinds de coronacrisis ook bij particulieren thuis bezorgen laaiend enthousiast worden ontvangen in Apeldoorn.

Van tevreden en gezond kalf tot een mals stukje rosé kalfsvlees rechtstreeks van de Veluwe; in Wekerom – op een steenworp afstand van Apeldoorn – vind je Eco Fields, de enige biologische kalverhouderij van Nederland.

Mals, lekker en makkelijk

Toen Bart en Marina aan het begin van de coronacrisis besloten om hun biologische kalfsvlees niet alleen aan horeca, maar ook bij mensen thuis te gaan bezorgen, was dit een spannende beslissing. Maar de reacties waren zo enthousiast, dat ze hebben besloten ermee door te gaan.

“We kregen zo veel reacties van mensen dat ze het lekker vonden,” zegt Bart. “Veel mensen kennen geen rosé kalfsvlees, maar we krijgen steeds terug hoe mals en lekker het smaakt. En dat het makkelijk te bereiden is, dat is voor veel klanten ook belangrijk.”

Ecofields slagerij
Foto: Eco Fields

Rosé kalfsvlees

Het geheim? De kalveren die Eco Fields grootbrengt en slacht worden opgehaald bij biologische melkveehouderijen uit Nederland die niet alle kalveren zelf kunnen houden. De kalfjes gaan op de boerderij in Wekerom vervolgens een natuurlijk leven tegemoet. “Doordat de kalveren dagelijks naar buiten gaan hebben ze meer vrijheid. Ze hebben ook meer rust en ruimte in de potstal. Bij een potstal moet je denken aan een groot bed van stro waarop het kalf kan liggen.” De kalveren zijn gezonder, weerbaarder, hebben betere gewrichten en zien er behoorlijk tevreden uit.

“Verder geven we de kalveren de voeding die past bij de levensfase waarin ze zitten,” legt Bart uit. “De eerste periode is dat melk, daarna krijgen ze biologisch geteelde grassen, mais en erwten. Door deze natuurlijke gang van zaken krijgt het vlees zijn rosé kleur. Het is het meest smakelijke vlees dat je kunt eten.”

Eco Fields, eerlijk biologisch kalfsvlees

Actiepakket biologisch kalfsvlees voor €65

Het vlees op je bord straks is net zo smaakvol als voedzaam. Maar dat kun je beter zelf proeven. Bestel nu een actiepakket van zes kilo voor maar €65. Een pakket bevat:

  • twee keer 500 gram gehakt,
  • twee keer 250 gram gehakt,
  • zes biefstukjes van 120 gram,
  • één rollade van 1 kilogram,
  • twee keer 400 gram riblappen,
  • twee keer 500 gram kalfslappen,
  • en tien hamburgers van 100 gram.

*Al deze producten worden vers geleverd.

Het vleespakket heeft een waarde van €100 en is nu verkrijgbaar voor slechts €65. Aanrader: Je kunt je vleesbestelling op dinsdag of zaterdag ook zelf ophalen op de boerderij in Wekerom. Zie je meteen hoe de kalveren leven!

Zo bestel je een pakket

In de webshop van Eco Fields vind je nog veel meer opties. Van losse worsten tot soep- en bbq-pakketten. Plaats online je bestelling en je pakket wordt bij je thuis afgeleverd. Tip: bestel er een fles wijn van de eigen wijngaard bij!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Eco Fields. Meer over Eco Fields ontdekken?

Eco Fields

boerenbedrijven

Matendijk 1, Wekerom

Bekijk meer:boerenbedrijven

adv.