Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brownies&downieS is open en wij namen een kijkje

Door Anne Sophie Schotman 4 juni 2019

Lunchen in een monumentale villa kan vanaf 4 juni bij het nieuwe Brownies&downieS aan de Hoofdstraat 51. Wij namen een kijkje en spraken franchisenemers en zussen Noëlle Broekhof en Monique ter Beke. 

Lunch en borrel

Duw de glas-in-looddeuren open, loop over de visgraatvloeren en neem plaats onder het waanzinnige ornamentplafond van de villa aan de Hoofdstraat, naast de oude Romijn-apotheek. Brownies&downieS Apeldoorn is een splinternieuwe lunchroom waar je aanschuift voor een high tea, lunch, borrel of high wine. Op het terras rondom de monumentale villa is plek voor 60 personen. Hij kan ook meteen op je terras-bucketlist dus!

Nino staat als chefkok aan het roer in de keuken. Daarnaast gaan 6 meiden samen de bediening oppakken en steken straks twee ‘kanjers’ de handen uit de mouwen. “Onze kanjers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt door een verstandelijke beperking,” legt Noëlle uit. “Hier kunnen ze toch aan de slag, door te helpen in de bediening en de keuken.” Op de wall of fame (in de gang) hangen de foto’s van de twee trotse nieuwe medewerkers.

Nino, Monique en Noëlle zijn klaar voor de opening. Foto: indebuurt.nl

Zussen en ondernemers

Het idee van Noëlle en Monique om een Brownies&downieS in Apeldoorn te openen ontstond heel spontaan. Noëlle: “Ik heb in Broekland al 20 jaar een café met mijn man. Monique runt al 12 jaar een jumbosupermarkt. Dus toen we zagen dat Brownies&downieS op zoek was naar franchisenemers in Apeldoorn, zei ik eigenlijk meer voor de grap ‘laten we dat doen’.”

“Ik heb zelf een kindje met het syndroom van Down,” vervolgt Monique. “En liep al langer rond met de wens hier op professioneel gebied iets mee te doen. Dus ik was eigenlijk meteen enthousiast.” “Het begon meer als een uit de hand gelopen grap, maar toen het idee eenmaal was ingezonken werden we steeds enthousiaster. Na een tijdje hebben we besloten het gewoon te gaan doen. We hebben nu zo’n zin om te beginnen. We hebben in ieder geval alvast de mooiste Brownies&downieS van Nederland.”

Foto's: indebuurt.nl

Op de menukaart

Heb je je bezoekje aan Brownies&downieS eenmaal gepland, kom dan wel met honger. Voor de zoetekauw staan er onder andere een lazy afternoon tea met brownies en blondies op het menu. Of probeer eens de pannenkoekjes met bananoffee.

Meer een hartige trek? Deel een lunchplank of bestel een vers belegde bagel. Op de borrelkaart staan onder meer oudekaaskroketten. Het basismenu is bij elke Brownies&downies in Nederland hetzelfde, maar Nino krijgt straks volop ruimte om eigen creaties toe te voegen aan de kaart.

Opening

Op dinsdag 4 juni opent Brownies&downieS Apeldoorn voor het eerst zijn groen-witte deur. Nieuwsgierig geworden? Vanaf 9.30 uur ben je welkom. Voor alle gasten is er de eerste dag iets lekkers bij de koffie en thee!


Meer over Brownies&DownieS Apeldoorn ontdekken?

Brownies&DownieS Apeldoorn lunch

Gesloten09:30 - 17:00

Hoofdstraat 51, Apeldoorn

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.