8 x de beste Apeldoornse restaurants met een vijfgangenmenu

Door Anne Sophie Schotman 13 februari 2018

Of je nu een mijlpaal of de liefde viert; wil je écht indruk maken, dan ga je voor een vijfgangendiner in een van Apeldoorns beste restaurants. Dus stof je juwelen af, poets je schoenen en plunder je spaarrekening. Oh, en wees hongerig.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Sizzles

vijfgangenmenu
Foto: Sizzles

Laat je bij Sizzles verrassen door een wervelwind aan smaken, kleuren en geuren. Het Sizzles Tasting Menu is een vijfgangenverrassingsmenu dat bestaat uit een mix van seizoensgebonden gerechten, aangevuld met amuses.

Eén blik op de rest van de kaart stelt zelfs de meest kritische eters gerust. Met gerechten als gekarameliseerde eendenlever, bloemkoolmousseline en rösti van rivierkreeft op het menu kun je je gerust vijf keer laten verrassen.

Voor een vijf gangen Sizzles Tasting-menu betaal je bij Sizzles €57.

Sizzles restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Koninginnelaan 37, Apeldoorn

Bekijk meer:restaurants en horeca

Klein Berlijn

vijfgangenmenu
Foto: Klein Berlijn

Overdag eet je er een salade, maar ’s avonds verandert Klein Berlijn in een culinaire verrassing met een vijfgangenmenu op de kaart. Eigenaar Arnoud schotelt je het ene na het andere kunstwerkje voor. Het is een verrassingsmenu, maar verwacht seizoensgroenten, bloemen in je hoofdgerecht en out-of-the-box desserts.

Klein Berlijn gaat voor fine dining zonder formele poespas. De gangen worden dan ook geserveerd aan eenvoudig gedekte tafels.

Een vijfgangenmenu bij Klein Berlijn kost €50.

Klein Berlijn lunch

Nu gesloten11:00 - 18:00

Hoofdstraat 34, Apeldoorn

Bekijk meer:lunch

Poppe

vijfgangenmenu
Foto: Poppe

De vijf gangen van restaurant Poppe worden geserveerd inclusief kundig personeel en een comfortabele sfeer. Op de kaart vind je klassiekers als champignons Dordogne en kalfssukade, maar ook aangename verrassingen als truffelrisotto en Elzasser bouillon.

Het mooiste? Je hoeft je vakantieplannen niet te wijzigen voor een avondje Poppe. Het vijfgangenverrassingsmenu van Poppe kost namelijk €34,50.

Poppe restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Paslaan 7, Apeldoorn

Bekijk meer:restaurants en horeca

Kingstreet

vijfgangenmenu
Foto: Restaurant Kingstreet

Binnen de uitnodigende muren van hotel De Keizerskroon vind je restaurant Kingstreet, waar zowel foodies als wijnliefhebbers met een brede glimlach aan tafel zitten.

De uitgebreide kaart heeft in de jachttijd een nadruk op wild. Op het menu staan momenteel onder meer bisque, hertenbalkenbrij, zwijnhaasmedaillons en maanzaadmuffins met vijgen.

Voor een vijf gangen gourmandmenu betaal je bij restaurant Kingstreet €57.

Kingstreet Restaurant restaurants en horeca

Nu gesloten18:00 - 21:30

Koningstraat 7, Apeldoorn

Bekijk meer:restaurants en horeca

Huisje James

vijfgangenmenu
Foto: Huisje James

Waar vind je nog witte tafelkleden en kelners met gilets? Huisje James heeft een balans gevonden tussen comfortabel en chic en wie hier aanschuift wil niet meer weg. Niet alleen om de kaviaar, tournedos met béarnaisesaus en de Oudhollandse snoepwagen, maar ook om de romantische setting van dineren in een sprookjesachtig en perfect gestyled boshuisje.

Een vijfgangenmenu bij Huisje James kost €55.

Huisje James restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 23:00

Van Golsteinlaan 20, Ugchelen

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Heerlijckheyt Het Loo

vijfgangenmenu
Foto: Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo

De klassiekers op het menu van De Heerlijckheyt Het Loo – waaronder de gerookte runderlende en kalfszwezerik met Veluwse balkenbrij – werden hier in 1620 waarschijnlijk ook al geserveerd. In die tijd was de herberg namelijk een plek voor vermoeide reizigers, later een slaapplek voor de gasten van stadhouder Willem III, en tegenwoordig een restaurant waar je eet alsof je de koning zelf bent.

Een vijfgangenverrassingsmenu bij Restaurant De Heerlijckheyt Het Loo kost €54,50.

De Heerlijckheyt Het Loo restaurants en horeca

Nu gesloten11:00 - 23:00

Koningstraat 1, Apeldoorn

Bekijk meer:restaurants en horeca

La Niche

vijfgangenmenu
Foto: La Niche

Naast theater Orpheus, net buiten de drukte van het centrum, serveert La Niche haar luxe gerechten in een warme, gastvrije omgeving. Op de kaart staan wildgerechten, visspecials en desserts waar je een moord voor zou plegen.

Voor een vijfgangenmenu van La Niche betaal je €50. Kleine eter? Probeer eens het amusemenu van vier tot twaalf (!) gangen.

Restaurant La Niche restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Soerenseweg 4-b, Apeldoorn

Bekijk meer:restaurants en horeca

Twenty2

vijfgangenmenu
Foto: Restaurant Twenty2

Gerwin en Paula, de meesterbreinen achter Twenty2, werken enkel met menu’s omdat ze met dagverse, streek- en biologische producten koken. De onpretentieuze ingrediënten zien er op je bord nog beter uit dan ze op de menukaart al leken. Probeer je maar eens niet vol te eten aan het zelfgebakken brood voordat überhaupt de eerste gang arriveert.

Het vijfgangenmenu van Restaurant Twenty2 kost €59,50. In een goede bui? Ga voor het zesgangendiner voor €69,50. Ook erg geschikt voor vegetariërs!

Twenty2 restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Van Kinsbergenstraat 2, Apeldoorn

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.