Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomervakantie 2019! 8 x gratis uitjes met je kinderen in Apeldoorn

Door Anne Sophie Schotman 22 juli 2019

Het is zomervakantie! De scholen zijn dicht, onze dagelijkse routine ligt in puin en ineens zit je thuis met een stuiterende peuter of rusteloze tiener. Geen paniek, Apeldoorn biedt meer dan genoeg gratis activiteiten om je kinderen de hele zomer zoet te houden.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

StadsOase

stadsoase
foto Peter Vroon

Iedere zondag in juli en augustus vindt er een mini-zomerfestivalletje plaats op het Van Reekumplein tussen CODA en Gigant. Met zon, gratis muziek, theater en lekker eten en drinken breng je er met het hele gezin een perfecte zondagmiddag en -avond door. De buitenbar is open en de barbecue gaat aan! Bekijk hier het programma per zondag.

Datum: 14 juli – 25 augustus 2018 | Tijd: 14.00 – 22.00 uur | Locatie: Van Reekumplein (tussen CODA en Gigant) | Entree: gratis

SOAP festival

SOAP Apeldoorn
Foto: indebuurt.nl

Op vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus 2019 vindt de tweede editie van het SOAP festival plaats. Drie dagen lang eten, drinken en gezelligheid. Met name zondag 25 augustus is helemaal kidsproof. Die dag wordt SOAP omgetoverd tot een speelparadijs voor de hele familie, met opblaasbare attracties, draaimolens, acts en meer. Kijk hier voor meer informatie.

Datum: 25 augustus 2019 | Tijd: 10.00-20.00 uur | Locatie: SOAP Apeldoorn | Entree: gratis

De Kinderkaravaan

Kinderkaravaan

Theater Orpheus organiseert dit jaar voor het eerst het reizende kindertheater in Apeldoorn; de Kinderkaravaan. In de laatste week van de zomervakantie strijkt op verschillende locaties in de wijken en in het park (of bij slecht weer in het buurthuis) het reizende Orpheus kindertheater neer met een vrij toegankelijke theatervoorstelling voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

De Kinderkaravaan is van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus te bezoeken. Hier vind je alle locaties en tijden van de voorstellingen.

Datum: 26-30 augustus 2019 | Tijd: 15.00 uur| Locatie: verschillende locaties, zie website | Entree: gratis

Kanjerdag

augustus
Foto: Stichting truckersevenementen Apeldoorn en omstreken

Zaterdag 31 augustus mogen zo’n 450 mensen met een verstandelijke beperking weer een middagje meerijden in de enorme truckstoet tijdens de Kanjerdag. En dat betekent elk jaar veel getoeter en bekijks door heel Apeldoorn en omstreken.

Willen jij en je kinderen ook een kijkje gaan nemen? De route wordt op de website bekend gemaakt.

Datum: 31 augustus 2019 | Tijd: vanaf 9.00 uur| Locatie: zie website | Entree: gratis

(Rommel)markten

Vlooienmarkt Apeldoorn vroeger

Verveel je je op een zaterdag in juli of augustus? Ga dan met de kinderen op zoek naar mooi speelgoed tijdens een van de kofferbakverkopen langs het Kanaal. Kijk hier voor alle data.

Of laat je koters zelf hun speelgoed en oude kleding verkopen: vanaf 23 juli 2019 mogen kinderen weer elke dinsdag van 8.30 tot 13.00 uur gratis met hun spullen op winkelcentrum De Eglantier staan. De ondernemers op het plein zorgen voor een drankje voor de harde werkers.

Kinderboerderijen en speelweides

Kinderboerderij Apeldoorn

Mooi weer? Hup, naar buiten. Met kinderen ga je in Apeldoorn naar de speelweide in stadspark Berg en Bos, naar de waterspeelplaats in het Matenpark en naar Kinderboerderij de Maten. Allemaal voor niks!

Voorleesmiddag CODA

Gratis voorleesochtend CODA
Foto: CODA Bibliotheek Apeldoorn

Elke vrijdagochtend kun je bij CODA Bibliotheek terecht tijdens Boekstart Inloop, een gratis voorleesochtend voor ouders met kinderen tot 3 jaar. Tussen 10.30 en 11.00 uur worden je kinderen voorgelezen uit een van de kinderboeken uit de CODA-collectie en luister jij op de achtergrond mee met een kop koffie of thee.

Datum: elke vrijdagochtend | Tijd: 10.30 – 11.00 uur| Locatie: CODA Bibliotheek | Entree: gratis

Naar het ‘strand’

Strand Apeldoorn

Zandkastelen bouwen, tot je knieën in het water en in een opblaasband dobberen doe je gewoon in de buurt van Apeldoorn! Neem zelf lunch, speelgoed en drinken mee en stap op de fiets voor een perfect gratis dagje uit.

Strand Apeldoorn

4 x naar het strand in de buurt van Apeldoorn

Strand is misschien een groot woord en zeeën zijn hier natuurlijk al helemaal nergens te bekennen, m...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.