Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vinoloog Martin organiseert thema-avonden: ‘Nieuwe wijngebieden ploppen als paddenstoelen uit de grond’

Aangeboden door Horeca & Wijn Advies NL 22 juli 2020

Houd jij wel van een glas wijn op z’n tijd? Mooi, want voor een avond vol bijzondere buitenlandse wijnen hoef je de stad niet uit. Dankzij Horeca & Wijn Advies NL kun je een thema-avond bijwonen met de lekkerste wijnen van over de hele wereld, maar dan gewoon hier in Apeldoorn. Dus trek je beste wijnmaatje aan de mouw en maak er een avondje uit van. 

Maak kennis met nieuwe wijnen

Of je nu elke druifsoort kent of alleen het verschil weet tussen rood en wit: deze wijnavond is voor iedereen. Althans, iedereen met interesse en smaak voor wijn. Vanaf het najaar kun je regelmatig een speciale wijn thema-avond op het Zwitsalterrein volgen. Elke wijnliefhebber vanaf 18 jaar is welkom om zijn wijnkennis op te poetsen of gewoon te genieten van nog onbekende wijnen.

wijn thema avond

Wijn per thema

Het spits wordt afgebeten met een Rioja thema-avond op 14 oktober 2020. Vinoloog Jeroen Terwal neemt je mee op een reis door het noordelijke Spaanse wijngebied. Hij mag zich Rioja wine educator noemen en vertelt je graag over dit complexe wijngebied aan de hand van een aantal heerlijke wijnen. Op 18 november sluit je aan voor een thema-avond over Hongaarse wijnen. Miranda Breems, dé specialist in Nederland op het gebied van Hongaarse en Oost Europese wijnen, verrast je met de diversiteit aan druivenrassen uit dit voor velen onbekende wijnland.

De thema-avonden worden georganiseerd bij PLEK op het Zwitsalterrein, Vlijtseweg 128A in Apeldoorn. Je vindt de locatie schuin achter bierbrouwerij De Vlijt. De avonden beginnen om half acht. Aanmelden voor deze avond kan via deze pagina.

Je wijnkennis opfrissen?

De laatste dertig jaar is er meer veranderd op het gebied van wijn dan in de honderd jaar ervoor. “Er gebeurt veel in ‘Wijnland’,” legt Martin uit. “De ontwikkelingen zijn nauwelijks bij te houden, nieuwe wijngebieden ploppen als paddenstoelen uit de grond.” En die wijnregio’s ontwikkelen zich snel. Genoeg nieuws te leren op het gebied van wijn dus!

Heb jij al eens een wijncursus gevolgd maar zou je graag je kennis bijspijkeren? Voor jou is er de Opfrisavond van Horeca & Wijn Advies NL. Vinoloog Martin van den Brink behandelt tijdens de opfrisles een wijnland of -gebied op het niveau vanaf SDEN2 Wijnoorkonde. Natuurlijk mag een proeverij van die nieuwe smaken niet ontbreken!

De eerste opfrisavond is in januari 2021. Aanmelden kan hier.

Lees meer over wijn:

Wijncursus SDEN1

Vinoloog Martin geeft wijncursussen voor beginners in Apeldoorn

Wij volgden de wijncursus SDEN1 voor beginners van Apeldoornse vinoloog Martin van den Brink. Twee c...
wijn

Wijnen! Dit is alles wat je wilt weten over wijn drinken in Apeldoorn

Dol op wijn?! Apeldoorn ook, zo blijkt! Want hier kun je niet alleen gewoon 'wijnen', maar ook gave ...
Wijntrends 2020

Wijntrends 2020: van ZERO-wijnen tot wijn gemaakt door vrouwen

Als iemand de perfecte persoon is om de wijntrends voor 2020 te voorspellen is het register vinoloog...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Horeca & Wijn Advies NL. Meer over Horeca & Wijn Advies NL ontdekken?

Horeca & Wijn Advies NL

wijnbars

Sluisoordlaan 331, Apeldoorn

Bekijk meer:wijnbars

adv.