Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toch nog een festival in Apeldoorn! 5x waarom je jazzfestival Generations niet wil missen

Aangeboden door Theater & Congres Orpheus 4 september 2020

Laten we eerlijk zijn: een echte festivalzomer zat er dit jaar niet in. Maar jouw festivalkriebels zijn daarmee niet weg, toch? Gelukkig kun je nog één tof feestje meepakken voor de zomer erop zit. En wel gewoon hier, in ons eigen Apeldoorn! Jazzfestival Generations komt op zaterdag 19 september naar Orpheus en dit is waarom jij erbij wil zijn. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Omdat jazz leuker is dan je denkt

Jan Terlouw jr jazzfestival orpheus
Jan Terlouw Junior & The Nightclub. Fotocredit: Peter van Hal

Jazz niets voor jou? Think again! Jazzfestival Generations is écht voor iedereen. De line-up is heel divers en de muziekstijlen ook. Je hoort allerlei varianten van jazz. Ook meer toegankelijke acts en soulmuziek komen voorbij. Een DJ draait lekkere plaatjes om van te genieten en jonge acts als Jan Terlouw Junior & The Nightclub maken er een echt feest van.

Omdat eigenlijk de complete line up hartstikke tof is

CARAVAN XL staat ook op het jazzfestival Generations. Dit gezelschap maakt een mix van folk, jazz en klassiek. Fotocredit: Marc Driessen

Nu we het toch hebben over Jan Terlouw Junior: wist je dat er superveel jonge acts de revue passeren? Dit is echt geen oudbollig ding. Jij gaat misschien wel de artiesten zien die over vijf jaar grote zalen uitverkopen. En dat allemaal voor maar dertig euro.

Omdat je dan toch nog een kleine festivalzomer hebt

jazzfestival generations festival
fotocredit: Unsplash

We hebben veel grote festivals moeten missen deze zomer. De reden is begrijpelijk, maar het doet ook een beetje pijn. Orpheus wil je de kans geven om toch nog even los te gaan en een festivalletje mee te pakken. Je bent gewoon in je eigen stad en je hoeft nergens te overnachten dus het is allemaal coronaproof.

Omdat ze het ondanks corona zo leuk mogelijk maken

hanoszaal corona orpheus jazzfestival generations
fotocredit: Orpheus

Bij Orpheus vinden ze al die lege stoelen nogal deprimerend. Daar hebben ze een oplossing voor bedacht! In de Hanoszaal hebben ze het podium verlengd over de eerste rijen met stoelen. Met tafeltjes en stoelen hebben ze het aangekleed als een café. In de andere twee zalen hebben ze een handig tafeltje over de lege stoelen geplaatst. Het is niet alleen coronaproof dankzij de afstand, het ziet er ook gewoon een stuk gezelliger uit.

Er is verder een coronaproof route door het pand en uiteraard is er voldoende punten om je handen te desinfecteren. Leuk én veilig dus.

Omdat je er megalekker kunt eten en drinken

wijnproeverij wijnglas hapjes borrelhapjes jazzfestival generations
fotocredit: Unsplash

Wat hoort er nog meer bij een festival, behalve gezelligheid en goede muziek? Juist, eten. Daar hebben ze bij jazzfestival Generations natuurlijk ook aan gedacht. In Café 055 is een plateservice waar je voor kunt reserveren op het festival zelf. Doe je liever spontaan? In Restaurant 055 kun je zonder reservering aanschuiven voor een goed gevulde borrelplank. En in de Zadkine Foyer is ook nog een wijnproeverij met hapjes. Wat wil je nog meer?

Gun jezelf dus nog een mooi festival voor de winter begint! Generations start 19 september om 15.30 uur. Entreetickets kosten €30, bestel hier je kaarten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Theater & Congres Orpheus. Meer over Theater & Congres Orpheus ontdekken?

Theater & Congres Orpheus theaters

Gesloten10:00 - 22:00

Churchillplein 1, Apeldoorn

Bekijk meer:theaters
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.