Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 dingen die je nog niet wist over het Boschbad

Aangeboden door Openluchtbad Boschbad 1 juni 2019

Op een drafje naar het Boschbad, want het water is weer heerlijk! Maar haal jij wel alles uit je bezoek aan het buitenzwembad? Wist je bijvoorbeeld dat er vijf nieuwe speeltoestellen zijn? Dat je je bezoek kan combineren met een rondje over een van Nederlands oudste midgetgolfbanen? En dat je er tegenwoordig (bijna) niet meer mag roken? Al onze bezoektips op een rijtje:

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer dan alleen zwemmen

Boschbad Apeldoorn
Foto: Openluchtbad Boschbad

In het Boschbad kun je veel meer doen dan baantjes zwemmen! Neem ook eens een duik van de hoge duikplank, probeer alle spectaculaire glijbanen, speel een potje beachvolleybal op de hiervoor bestemde velden en maak hoge sprongen op de airtrampoline.

Zoek een ligbedje op in de schaduw of leef je uit tijdens een wedstrijd op het voetbalveldje. Daag daarna je vrienden uit tot een potje tafeltennis en kom weer op adem met een groot glas fris in het café.

Neem water mee

Boschbad
Foto: Openluchtzwembad Boschbad

Wist je dat je zelf eten en drinken mee mag nemen naar het zwembad? Een koelbox, waterflessen, broodjes, chips; bijna alles mag, neem alleen geen glas en geen alcohol mee! Ook je opblaasbare flamingo, donut of eenhoorn is welkom. Net als emmertjes, schepjes, strandstoelen en een parasol. Harde ballen zijn niet toegestaan.

Of bestel iets lekkers

Boschbad ijsje

De horeca van het Boschbad is voor het zwemseizoen in 2019 gerenoveerd. Bij de nieuwe en splinternieuwe balie zijn onder andere (soft)ijsjes, friet, snacks, broodjes, slushpuppy’s en frisdrank verkrijgbaar.

Nieuwe speeltoestellen

Boschbad

Neem tijdens je dagje Boschbad ruim de tijd om alle nieuwe speeltoestellen op het terrein uit te proberen. Kinderen kunnen een heel nieuw parcours afleggen, inclusief loopbruggetjes en een nestschommel. De kleinsten komen even op adem in het mini lifeguardhuisje.

Rookvrij zwemmen

Rokers opgelet: vanaf mei 2019 is het in het Boschbad alleen nog toegestaan om te roken in de hiervoor bestemde rookzones. Deze staan aangegeven bij de entree. Het doel van het Boschbad is om met name kinderen een rookvrije omgeving te bieden. Meer informatie over de nieuwe regels vind je hier.

Midgetgolf

Boschbad
Foto: Openluchtbad Boschbad

Ben je even uitgezwommen? Speel dan eens een potje midgetgolf op de schaduwrijke gravelbanen van het Boschbad. Wist je dat dit één van de oudste midgetgolfbanen van Nederland is? Met veel variatie en verschillende hindernissen ligt er in de 18 gravelbanen een uitdaging voor elke leeftijd en elk niveau. Midgetgolfen kost €6 per persoon.

Gratis parkeren

Boschbad Apeldoorn
Foto: Openluchtbad Boschbad

Kom je met de auto naar het Boschbad, dan betaal je €8,80 voor een parkeerkaart. Kom dus gewoon op de fiets! Je fiets parkeer je gratis bij de ingang. Vanaf het centrum van Apeldoorn is het ongeveer zestien minuten fietsen naar de ingang van het Boschbad.

Kun of wil je niet fietsen, dan is het openbaar vervoer ook een goede optie. Buslijn 2 rijdt elk kwartier tussen station Apeldoorn en de centrale parkeerlocatie in Berg & Bos.

Korting op tickets

Boschbad Apeldoorn
Foto: Openluchtbad Boschbad

Tip! Koop je ticket online, dat is tijdens het hoogseizoen goedkoper dan bij de kassa. Bovendien mag je met een e-ticket zo langs de rij lopen en meteen naar binnen.

Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang. Daarna kost een kaartje aan de deur in het hoogseizoen (6 juli tot en met 1 september 2019) €6,50 per persoon. E-tickets kosten €6 en koop je hier. In het laagseizoen betaal je €6 aan de deur en online.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Openluchtbad Boschbad. Meer over Openluchtbad Boschbad ontdekken?

Openluchtbad Boschbad zwembaden

Felualaan 29, Apeldoorn

Bekijk meer:zwembaden
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.