Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schilderen, drumles en meer: deze cursussen kun je in september uitproberen bij GIGANT

Aangeboden door GIGANT 25 augustus 2020
Gigant Proeflesmaand
Foto: indebuurt.nl

Drummen, dansles of een basiscursus fotografie: bij GIGANT vind je het allemaal. Het is namelijk meer dan een podium en filmtheater. Je volgt in het Cursushuis van GIGANT ook allerlei toffe cursussen en muzieklessen. Heb jij zin om iets nieuws te leren maar twijfel je nog hoe en wat? Kom in september je favoriete lessen uitproberen in de proeflesmaand.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het cursusaanbod van GIGANT

Vanaf september gaan alle cursussen en muzieklessen in het cursushuis weer van start. Tijdens de proeflesmaand – de hele maand september – kun jij kennismaken met het uitgebreide cursusaanbod. GIGANT biedt muzieklessen maar ook lessen in schilderen, dans, fotografie, schrijven en nog meer. Weet je al zeker wat je wil gaan doen? Direct inschrijven kan natuurlijk ook. Ontdek hier hoe je een proefles boekt.

Maak kennis met de docenten

Een ervaren docent staat aan de leiding van elke proefles en cursus. Docenten Ariadne Leefoge, Marieke Smink en Bart den Ouden bijvoorbeeld staan te springen om na een gek seizoen eindelijk weer te beginnen en geven je vast een tipje van de sluier van hun lessen.

Ariadne: tekenen en schilderen

Gigant Proeflesmaand
Foto: indebuurt.nl

Ariadne geeft cursussen in tekenen en schilderen met acryl, aquarel, pastel en inkt. Daarnaast geeft ze een cursus over kleurgebruik, figuratief schilderen en meer. Voor elk niveau heeft ze een leuke les, of je nu dagelijks zelf schildert of nog nooit een penseel hebt opgepakt. Tijdens de proeflesdagen kun je van alles een beetje proeven: Ariadne stelt stations op voor de verschillende technieken waar je zelf kunt experimenteren.

“Mensen willen graag het tekenen en schilderen ontdekken maar weten niet waar ze moeten beginnen. Ik neem daarom elke cursist bij de hand. We proberen materialen uit en ik leer je verschillende technieken. Niemand hoeft ‘mooi’ werk te maken of te doen wat ik graag zie. Het is jouw reis. Niets moet, alles mag.” Ariadne vertelt dat alle leeftijden welkom zijn in haar cursussen.

Marieke: mode en het naaiatelier

GIGANT Marieke
Eigen foto

Marieke geeft naailessen aan kinderen en jongeren in het naaiatelier. Daarnaast organiseert ze een workshop zeefdrukken voor volwassenen. De jongste cursisten zijn meestal rond de negen jaar oud. In het naaiatelier staat de naaimachine centraal, vertelt Marieke. “We beginnen met een gezamenlijke opdracht zoals een knuffel of een kledingstuk. Daarna laat ik de creativiteit van de kinderen graag de vrije loop en begeleid ik ze daarin.”

De cursussen van Marieke bestaan uit twaalf lessen waarvan de eerste een inlooples is. “Ervaring met een naaimachine of patronen tekenen is helemaal niet nodig. Ik kijk gewoon naar het niveau van de cursist en werk daarin mee. Dus als jouw kind of jijzelf nieuwsgierig is: kom gewoon eens kijken!”

Naaiatelier GIGANT
Eigen foto

Bart: drummen

September Proeflesmaand GIGANT
Bart den Ouden van Drumschool Apeldoorn leert je het dak van GIGANT spelen. Eigen foto

De drumlessen bij GIGANT zijn van Drumschool Apeldoorn. Docenten zijn Yorick Mensink, Yonga Sun en Bart den Ouden. Alle drie hebben ze een eigen stijl, vertelt Bart. “Ik ben meer van de rock. Bij pop kom je al snel bij Yorick uit en Yonga is een goede jazzdrummer.”

Drumschool Apeldoorn geeft les aan alle leeftijden. “Je bent écht nooit te oud om te leren drummen. Zeker na deze periode van negativiteit en onzekerheid in de wereld is het een goed moment om jezelf dit te gunnen en een nieuwe vaardigheid te leren”, vindt Bart. “Juist voor iedereen die nog twijfelt, hebben we die gratis proefles.”

Ook vrouwen wil Bart stimuleren om zich aan te melden. “Een drumstel is volgens sommigen toch een beetje een instrument voor jongens. Zonde en helemaal niet waar. Dus meiden: meld je vooral ook aan.” Pssst. Heb je in september geen tijd? Bij Drumschool Apeldoorn mag je het hele jaar door een gratis proefles aanvragen.

kleikunstatelier GIGANT
Foto: GIGANT

Aanmelden proefles

Van pianoles tot creatief schrijven, keramiek en acrobatiek: ook zin om je ergens in te ontwikkelen? Bart, Marieke, Ariadne en alle andere cursusleiders gooien in september hun deur open om geïnteresseerden een kijkje te laten nemen. Meld je op www.gigant.nl/gigant/nieuws/september-proeflesmaand aan voor een proefles en ontdek wat het beste bij jou past!

GIGANT en corona

Ook bij GIGANT zijn maatregelen genomen om ondanks corona de cursussen mogelijk te maken. Er zijn looprichtingen gerealiseerd door markeringen in het pand. Lessen worden waar nodig gegeven met minder cursisten om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. De schilder-, teken- en naailokalen zijn groot genoeg en hebben een sterke ventilatie richting de ramen. Ook bij de drumlessen is afstand bewaren geen probleem. Laat je daar dus niet door tegenhouden!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door GIGANT. Meer over GIGANT ontdekken?

GIGANT entertainment

Gesloten09:00 - 22:00

Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.