Naar deze Apeldoornse evenementen in 2019 kijken we uit

Door Kas Rodermond 1 januari 2019

Het jaar is nog maar net begonnen, maar wij hebben alweer vurig veel zin in de vele toffe evenementen die in 2019 gaan plaatsvinden in Apeldoorn. We maakten een overzicht van de evenementen waar we het meeste naar uit kijken. Pak je agenda er maar vast bij, want deze wil je niet missen:

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Afterslag

afterslag

Al jaren is Groningen in de derde week van januari epicentrum van nieuwe Nederlandse en Europese popmuziek tijdens Eurosonic Noorderslag. Sinds 2012 mag Gigant de officiële afterparty organiseren. Onder de naam Afterslag speelt een mooie selectie binnen- en buitenlandse bands en acts die na het Groningse publiek de Apeldoornse muziekliefhebber verwent.

Op zondag 20 januari zie en hoor je onder meer Lewsberg, Yin Yin en Dave Budha. Tickets kosten €17,50,- en zijn hier te koop.


Meer over Gigant ontdekken?

Gigant poppodia

Nu open13:30 - 00:00

Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Bekijk meer:poppodia

De Midwinter Marathon

Midwinter Marathon Apeldoorn Bucketlist
Foto: Centraal Beheer Midwinter Marathon

De Midwinter Marathon. Het is het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. Dit jaar vindt de 46e editie plaats op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019. Inschrijven voor de Midwinter Marathon kan tot en met zaterdag 12 januari hier.

Koningsdag

Koningsdag in Apeldoorn, natúúrlijk staat deze dag in dit lijstje. Heel Apeldoorn kan weer uitkijken naar zaterdag 27 april, want dan kunnen we onze oranje kleren weer uit de kast trekken!

Liberazione

liberazione 2016
De eerste editie van Liberazione in 2016

Zondag 5 mei vindt Liberazione, het enige echte bevrijdingsfestival van Apeldoorn, weer plaats op het Zwitsalterrein. Meer details en de line-up volgen nog, maar dat het weer een feestje wordt, daar twijfelen we niet aan!

Drakenbootfestival

sintnicolaas
Eelco Sintnicolaas zit in een rood shirt in de voorste drakenboot. foto Rien Hokken

Deze ontbreekt natúúrlijk ook niet in ons lijstje evenementen: op 21, 22 en 23 juni 2019 is het weer tijd voor het jaarlijkse Drakenbootfestival, voor de tweede keer op het Zwitsalterrein. Met het altijd geweldige Drakenboot in Concert op vrijdag en natuurlijk de bedrijfs- en buurtraces op respectievelijk zaterdag en zondag. Ja, inschrijven kan al.

Lumido

lumido

Ja, Lumido! Het romantische licht- en muziekfestijn rond de bosvijver in stadspark Berg & Bos. Van 14 juli tot en met 19 augustus 2019 is het waarschijnlijk weer zover!


Meer over Lumido Apeldoorn ontdekken?

Lumido Apeldoorn entertainment

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment

Kanaalconcerten

Kanaalconcerten
Foto: De Kanaalconcerten

Ze staan ieder jaar weer garant voor een bijzondere sfeer: de Kanaalconcerten. Markeer 30 en 31 augustus vast in je agenda en hou Indebuurt in de gaten voor updates.

Bierfestival

Internationaal Bierfestival
Foto: Internationaal Bierfestival

Het bierfestival op het Marktplein komt na twee jaar eindelijk weer terug! In september kunnen we gelukkig weer genieten van vele (speciaal)bieren, hapjes en entertainment.

Roots in the Woods

Roots in the Woods
Roots in the Woods. foto Caroline van der Waal

Onze herfstfavoriet: festival Roots in The Woods. Met live rootsmuziek, theateracts, kinderactiviteiten de leukste kraampjes en een fantastische sfeer en lekker eten en drinken is dit een herfstfestival waar we in oktober weer halsreikend naar uitkijken!

En dan.. Aftellen naar 2020 in het aftel feest

Vuurwerk kopen

Op de laatste dag van het jaar verzamelen duizenden Apeldoorners zich op het Marktplein voor het Aftelfeest. Apeldoorn Telt Af naar 2019 met onze nieuwe burgemeester, met muziek en een vuurwerkshow. Het spektakel begint om 23.00 uur en is gratis toegankelijk.

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.