Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer bewust worden van de natuur? Vier je herfstvakantie in Apenheul!

Aangeboden door Apenheul 18 oktober 2019

Het thema natuurbescherming staat tijdens de herfstvakantie (16 tot en met 27 oktober 2019) centraal in Apenheul. In het park werken vrijwillige gidsen om de kinderen spelenderwijze meer te leren over de invloed van mensen op de natuur. ‘Wat kun jij nou doen om zuinig te zijn op de natuur?’ Met de speciale herfstactie wordt een bezoekje aan Apenheul nu nóg voordeliger!

Broodtrommel of plastic zakje

Apenheul is een stichting. Een deel van hun opbrengst gaat dan ook naar het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF). Met het fonds worden apen en hun leefgebieden in het wild beschermd. Veel apen worden met uitsterven bedreigd, doordat hun leefgebieden in het wild verdwijnen. Daarom staat het thema natuurbescherming deze herfstvakantie centraal, om de kinderen hier meer bewust van te maken. ‘Wat kun jij nou doen om zuinig te zijn op de natuur?’

De vrijwillige gidsen van Apenheul staan tijdens de herfstvakantie opgesteld in het park om met behulp van leuke activiteiten, het gesprek hierover aan te gaan. Zo gaan ze het bijvoorbeeld hebben over onderwerpen als: ‘Hoelang douche jij?’ of ‘Gebruik je een broodtrommel of een plastic zakje om je brood mee naar school te nemen?’

Speurtocht in Apenheul

Ben jij net zo sterk als een gorilla of zo slim als een orang-oetan? Op de website van Apenheul kun je voordat je het park bezoekt, de Apentest doen. Deze is speciaal voor het jaarthema ‘Herken jezelf’ weer in een nieuw jasje gestoken. Test op welke aap jij het meeste lijkt, zodat je in het park op zoek kunt gaan naar je soortgenoot.

herfst in apenheul
foto Apenheul

Bij de ingang is een speurkaart te verkrijgen, waarop alle apensoorten uit het park te zien zijn. Heb je de aap gevonden, dan mag je het vakje open krassen. In het bos leven ongeveer 35 verschillende soorten, waarvan bijna de helft losloopt. Het kan soms voorkomen dat ze net wat hoger in de bomen zitten of zich verstoppen. Maar in het park staan genoeg dierverzorgers en Park Stewards klaar om je te vertellen waar de apen zich bijvoorbeeld verstoppen tijdens een regenbuitje.

Tip: blijf eens tien minuten op dezelfde plek staan en kijk goed om je heen. De apen slingeren tussen de bomen of lopen voor je voeten, zonder dat je het soms doorhebt! Aan het einde van de dag zou je alle apen hebben moeten kunnen vinden. Waaronder de negentien (!) doodshoofdaapjes die er dit jaar zijn geboren.

herfst in apenheul
foto Apenheul

Nieuw én oud

Op dit moment wordt er bij Apenheul hard gewerkt aan een uitbreiding van het park. Als bezoeker heb je hier gelukkig geen last van. Vanaf het volgende seizoen zal Apenheul nóg leuker zijn door de komst van de nieuwe verblijven voor de apen, een grote speelvoorziening en een nieuwe horecagelegenheid. Ook komt er een extra gebied waar nóg meer apen lekker los lopen.

Apenheul heeft dan ook een hele speciale herfstactie voor alle inwoners van de gemeente Apeldoorn. Je betaalt nu als volwassene vijfentwintig euro voor een seizoenkaart en twintig euro voor een kinderkaart. Deze seizoenkaart is niet alleen dit seizoen (tot en met 3 november 2019), maar ook in het nieuwe seizoen geldig! Na één bezoek heb je de kaart er eigenlijk al uit. Daarnaast krijg je korting op andere dagjes uit bij bijvoorbeeld Plopsaland, Walibi en de Julianatoren. Apen, we lijken er toch stiekem best wel veel op…


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Apenheul. Meer over Apenheul ontdekken?

Apenheul dierenopvang

Gesloten09:00 - 18:00

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn

Bekijk meer:dierenopvang
Doodshoofdaapjes Apenheul

Ingrid is dierverzorger bij Apenheul: ‘Ik ken alle zeventig doodshoofdaapjes’

Onze Apeldoorner van de week Ingrid Schouw (35), dierverzorger bij Apenheul met een specialisatie in...
Apenheul

Zó zag de Apenheul er 43 jaar geleden uit [video]

Menig Apeldoorner is ermee opgegroeid: aapjes kijken in de Apenheul. Uit alle hoeken van het land tr...

adv.