Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leer alles over Frankrijk tijdens deze interactieve lezingen in Apeldoorn

Aangeboden door Alliance Française Apeldoorn 18 september 2020

Altijd al meer willen leren over Frankrijk? Ben jij een francofiel in spé omdat je zo dol bent op het eten, de wijn of de geschiedenis van dit prachtige land? Frankrijk heeft veel te bieden, zoals veel mensen weten. Wat dat allemaal is? Dat ontdek je tijdens de interactieve lezingen van Alliance Française Apeldoorn.

Vanaf 15 oktober kun je geregeld bij Alliance Française Apeldoorn terecht voor leuke én leerzame lezingen met een interactief karakter. Allerlei facetten van de prachtige cultuur van Frankrijk komen aan bod. Ontdek bijvoorbeeld Franse gastronomie, cinema of rijke geschiedenis. Hieronder lichten we vast een tipje van de sluier op.

Frankrijk en de Eerste Wereldoorlog

In ons land is het met name de Tweede Wereldoorlog die de grootste impact heeft gemaakt. In Frankrijk had echter de Eerste Wereldoorlog een meer significante rol. Kom 15 oktober naar Alliance Française Apeldoorn voor deze lezing, waarin Siem van Eeten alles vertelt over ‘De Grote Oorlog’ én de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk. De Eerste Wereldoorlog kent veel glorieuze gebeurtenissen zoals de strijd aan de Marne en het beleg van Verdun om maar enkele te noemen. Minder bekend, maar veel bepalender is het offensief van Nivelles geweest waar het Franse leger bijna mentaal ten onder is gegaan.

De lezing ‘Les Deux Guerres’ is in het Buurthuis Maasstraat op 15 oktober om 20.00 uur. Aanmelden kan door een email te sturen naar [email protected].

dordogne lezingen frankrijk
fotocredit: Unsplash

Frankrijk en wijnen

Als je het hebt over Frankrijk, dan heb je het over wijn. Mevrouw De Jong komt langs om te vertellen over haar toeristisch wijndomein le Clos du Mège. Onlangs heeft zij nog een ander domein gesticht: Le Domaine de la Dame. De Jong vertelt over de Dordogne, de unieke wijnen uit het gebied en natuurlijk kun je ook proeven van de fantastische wijnen die ze meebrengt. Deze lezing is om 19 november om 19.30 uur, aan De groene hoven Koninginnelaan 280. Meer informatie vind je op de website van Alliance Francaise Apeldoorn. Aanmelden kan door een email te sturen naar [email protected].

Natuurlijk zijn dit niet de enige lezingen die er op het programma staan voor dit jaar en volgend jaar. Benieuwd wat je nog meer kunt leren over het prachtige Frankrijk? Bekijk dan de website met het hele cursusaanbod!

Het Stadscafé

Café francais is terug!

Wie Alliance Francaise Apeldoorn al kent, is misschien ook bekend met het Café francais. Elke maand is er een Frans café waar je naartoe kunt om in ongedwongen sfeer Frans te spreken, soms met locuteurs natifs ofwel mensen van wie de moedertaal Frans is. Er zullen mensen van verschillende taalniveaus aanwezig zijn dus wees niet bang om een kijkje te nemen, ook als je Frans nog niet zo goed is. Het eerste Café francais is op 7 oktober in het Stadscafé in Apeldoorn. Vanaf 16.30 uur ben je welkom. Het is een gratis evenement, maar je moet je in verband met de coronamaatregelen natuurlijk wel even aanmelden. Dat kan via dit mailadres.

Frans leren in Apeldoorn bij Alliance Francaise

Frans leren? Mais bien sûr! Bij de Alliance Française kan iedereen terecht

Frans: de taal van de liefde, en één van de mooiste talen ter wereld. Wil jij nu eindelijk eens écht...

5 geniale manieren om Frans te leren in Apeldoorn

Frans leren? De Alliance Française krijgt iedereen aan het pratenDeze bijdrage wordt je aangeboden door Alliance Française Apeldoorn. Meer over Alliance Française Apeldoorn ontdekken?

Alliance Française Apeldoorn

opleidingen

Holthuis 22b, Apeldoorn

Bekijk meer:opleidingen

adv.