Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wijncursussen voor beginners en gevorderden in Apeldoorn weer van start

Aangeboden door Horeca & Wijn Advies NL 20 juli 2019

Het verschil weten tussen een merlot en een malbec? Nooit meer verward voor het schap in de supermarkt staan? Indruk maken tijdens je eerste date in dat chique restaurant? In oktober gaat het wijncursusseizoen weer van start! En laat het maar aan register vinoloog en voormalig sommelier Martin van den Brink over om van iedereen een wijnkenner te maken. 

Wijnvignet: voor beginners

Wijnvignet SDEN 1 is een leuke, laagdrempelige wijncursus speciaal voor beginnende wijnliefhebbers. In twee avonden leer je gericht wijnproeven, de taal van het etiket, maak je kennis met verschillende druivenrassen en krijg je tips om nog meer van wijn te genieten.

 • Tijdens de cursus proef je gemiddeld zes wijnen per avond.
 • Kosten: €115 per persoon, inclusief het thuisstudieboekje ‘Ik weet wat van wijn’.
 • Twee cursusavonden: maandag 14 en 28 oktober van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur.
 • Locatie: Wijnbar Rembrandt, Marktstraat 3 in Apeldoorn.

Je kunt ervoor kiezen om na afloop van de cursus een online examen te doen (kosten: €8). Leuk om te testen hoe ver je bent gekomen!

Geïnteresseerd in deze wijncursus? Je kunt je tot 11 oktober 2019 via de website van Horeca & Wijn Advies NL inschrijven. Hier kun je ook meer informatie vinden over de lessen en het studiemateriaal vast bestellen.

Wijncursussen Horeca en Wijn Advies
Foto: Horeca & Wijn Advies NL

Wijnoorkonde: basiscursus wijnproeven

Hoe kies je een wijn van een wijnkaart of uit het schap? Wat zeggen verschillende druivenrassen over de smaak van de wijn? Welk gerecht past bij deze wijn? Als wijn je fascineert is er niets leuker dan samen met andere wijnliefhebbers een wijncursus volgen!

Wijnoorkonde is een ‘basis’ wijncursus op niveau 2 van de Stichting Dranken Examens Normering (SDEN 2). Na deze cursus heb je de mogelijkheid om examen te doen. Dit is vooral leuk als je verder wilt met de cursus Wijnbrevet SDEN 3. Het diploma SDEN 3 heb je namelijk nodig om toegelaten te worden tot de vinologenopleiding SDEN 4 aan de Wijnacademie in Maarn.

 • Iedereen kan zich inschrijven voor deze cursus, voorkennis is niet vereist.
 • Kosten: €275 per persoon, dit is exclusief het examengeld en het studieboek ‘Ik weet meer van wijn’.
 • Vijf cursusavonden: dinsdag 8 oktober, 22 oktober, 5 november, 19 november en 3 december 2019, van 19.30 tot ongeveer 22.30 uur.
 • Locatie: Wijnbar Rembrandt, Marktstraat 3 in Apeldoorn.

Geïnteresseerd in deze wijncursus? Je kunt je tot 1 oktober 2019 via de website van Horeca & Wijn Advies NL inschrijven. Hier kun je ook meer informatie vinden over de lessen en het studiemateriaal vast bestellen.

Wijncursussen Horeca en Wijn Advies
Foto: Horeca & Wijn Advies NL

Wijnbrevet: voor gevorderden

De cursus Wijnbrevet SDEN 3 is er voor de gevorderde wijnliefhebber en voor mensen die in de vakhandel of horeca werkzaam zijn. In principe is er geen vooropleiding nodig voor deze cursus, maar enige kennis van proeftechniek is een pré. Het Wijnbrevet kun je zien als vooropleiding voor de vinologenopleiding aan de Wijnacademie in Maarn.

 • Iedere cursusavond worden er 8-10 wijnen geproefd en lesstof behandeld naar eisen van het SDEN 3-examen.
 • Kosten: €485 per persoon, dit is exclusief het examengeld en het studieboek ‘Ik weet veel van wijn’.
 • Acht cursusavonden: maandag 7 oktober, 21 oktober, 11 november, 18 november en 2 december, 16 december 2019, 6 januari en 20 januari 2020, van 19.30 tot ongeveer 22.30 uur.
 • Locatie: Wijnbar Rembrandt, Marktstraat 3 in Apeldoorn.

Geïnteresseerd in deze wijncursus? Je kunt je tot 1 oktober 2019 via de website van Horeca & Wijn Advies NL inschrijven. Hier kun je ook meer informatie vinden over de lessen en het studiemateriaal vast bestellen.


Meer over Horeca & Wijn Advies NL ontdekken?

Horeca & Wijn Advies NL wijnbars

Sluisoordlaan 331, Apeldoorn

Bekijk meer:wijnbars

adv.