Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Game on! Wij probeerden de lasergame en Virtual Reality van het nieuwe ZERO55

Aangeboden door Accres 21 september 2019

Sta je op het punt weer eens neer te ploffen op de bank voor een avondje series kijken? Schoenen en jas aan, Apeldoorn heeft een nieuw verslavend goede vorm van tijdverdrijf. Want wist je dat je in het nieuwe entertainmentcenter ZERO55 kunt lasergamen, karten, VR-gamen, glowbowlen, airhockeyen en nog veel meer? Dat moesten wij proberen! Het indebuurt-team trok de wapens en ging de strijd aan in de VR Arena en de lasergamehal.

Lasergamen

ZERO55 lasergame
Foto: indebuurt.nl

Na een korte introductievideo en uitleg over het lasergamen is het voor iedereen tijd om het oplichtende laserpak aan te trekken, het toffe ‘geweer’ vast te grijpen en de donkere hal in te lopen. In het doolhof met junglethema zoekt iedereen een plekje voor het spel start. Game on! De muziek en de oerkreten van je teamgenoten galmen door de ruimte. Bedenk een strategie of schiet in het wilde weg, je kan iemand raken op zijn of haar geweer, schouders, buik en rug. Wordt je geraakt? Dan voel je een trilling, gaan de lampjes op je pak uit en kun je zes seconde niet schieten. Zoek dus dekking in een donker hoekje tussen de neon slangen, tijgers en apen of besluip je collega’s van achteren voor een verrassingsaanval! Het pak en de lampjes laten je weten wanneer je weer verder kan.

“Je wordt er bloedfanatiek van”

Verplaats je door de hele ruimte een maak gebruik van alle pilaren en muren om als een soort Indiana Jones dichterbij de vijand te komen. Na een kwartier, wat eerder aanvoelt als drie uur, is de strijd gestreden. “Alsof je écht in de wildernis je vijanden moet neerschieten,” zegt een hijgende collega. “Je wordt er bloedfanatiek van.” Tip voor de volgende keer: Trek iets luchtigs aan, want het kan er verhit aan toe gaan in de laserruimte!

Terwijl iedereen in de startruimte weer staat af te koelen deelt een medewerker van ZERO55 de geprinte scores uit. Wie was je ergste vijand tijdens de game? Wie heb jij zelf het meest geraakt? Hoe gericht schiet jij? Dit vraagt om een rematch! Maar eerst even pauze met een drankje en een snack.

Virtual Reality Arena

De Virtual Reality van ZERO55 neemt je vervolgens mee naar een wereld waar je het bestaan niet van wist. Waar je de wind bijna door je haren voelt gaan als je je fort verdedigt tegen laag overvliegende draken. Waar je het rottende vlees van zombies bijna ruikt. Of, voor de minder heldhaftige spelers, waar je de sneeuwballen rakelings langs je oren voelt suizen.

Met één tot maximaal vier personen tegelijk speel je een van de verschillende games. Wij gaan voor Zombyte, het spel waarin je midden in een zombie apocalypse terechtkomt, en krijgen alle drie een interactief vest aan.

Als een medewerker van ZERO55 de virtual reality-brillen bij iedereen heeft bevestigd start het spel en sta je plots niet meer in Apeldoorn met je collega’s te lachen, maar ben je een van de laatste overlevenden die de wereld nog kunnen redden van de zombie-invasie. Was dat een tik op je schouder? Draai je om en – hartverzakking – je staat oog in oog met een levende dode. Schiet je haar neer, dan volgen er nog twintig. Hoop je je collega vier meter verderop van de dood te redden, draait de zombie zich geïrriteerd om en rent (rent ja!) hij op jou af. Denk je dat je daarmee klaar bent, verschijnt er een soort super zombie. Spring buiten het bereik van graaiende handen, buk voor een aanval en vergeet ondertussen niet gebruik te maken van de verschillende boosters die in de lucht hangen! Je hebt ze nodig.

Game over. Uithijgend hoor je door je oortje nog net wat een complete disaster je missie was, voordat je bril afgaat en je ineens weer met beide benen in de echte wereld staat. Wow! Tien minuten leken een work-out van een half uur. Terwijl je hart langzaam weer terug op z’n plek zakt neem je een welverdiend koud drankje aan de bar.

Andere spellen

Na deze laser- en zombieoorlog gaat de lol in ZERO55 gewoon door met nog heel veel andere spellen. Probeer eens te ontsnappen uit een van de mini escape rooms, gooi een strike op de glowbowlingbaan en neem de tijd om een rondje (buiten!) te karten. Na een potje airhockey op de arcade is het hoog tijd voor een hapje eten van de kaart. Of schuif aan bij het vooraf gereserveerde buffet (vanaf 10 personen).

Foto's: ZERO55

Meer over Zero55 Apeldoorn ontdekken?

Zero55 Apeldoorn entertainment

Geopend11:00 - 22:00

Dubbelbeek 52, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Accres. Meer over Accres ontdekken?

Accres dienstverlening

Laan van Westenenk 4, Apeldoorn

Bekijk meer:dienstverlening

adv.