Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Saskia fotografeert pasgeboren baby’s door het raam

Aangeboden door My New World Fotografie 13 mei 2020

Voor haar newborn fotoshoots kwamen ouders met hun pasgeboren baby altijd naar de studio van fotograaf Saskia Bosscher. Maar zolang dat tijdens de coronaperiode niet kan gaat Saskia gewoon bij mensen thuis langs om waanzinnige raam- en tuinfoto’s te maken van de nieuwe telg.

My New World Saskia Bosscher
Saskia Bosscher komt langs voor een raamfoto van het hele gezin. Foto: My New World

In een open raam, in de deuropening of in de tuin. Met een 200 mm telelens komt Saskia Bosscher bij kersverse ouders thuis langs om op veilige afstand foto’s te maken van het nieuwe gezin.

“Het geeft eigenlijk hele mooie beelden. Omdat je de deuropening ziet, of een open raam, heb je letterlijk een raamwerk om de foto. Het is bij mensen thuis, dat maakt het persoonlijk en passend bij de coronatijd. Over 20 jaar laten ouders die foto’s zien en vertellen ze ‘kijk, zo ging dat toen’.”

Een vak apart

Saskia begon met bruidsfotografie onder de naam B-Together. Maar regelmatig kwamen de stellen die ze fotografeerde een tijd na de bruiloft met de vraag of ze ook newbornfotografie deed. Saskia ging zich verdiepen in deze vorm van fotografie – “want dat is echt een vak apart” – volgde cursussen en begon met My New World Fotografie.

Haar shoots met pasgeboren baby’s kenmerken zich door zachte kleuren, bloemen, wollige kleertjes, linnen dekentjes. Een baby in foetushouding, met grote ogen in een mandje of slapend naast de koeien. “Ik gebruik normaal gesproken uitsluitend natuurlijke materialen. Dat geeft een sfeer die ik zelf erg mooi vind. Nu geef ik mensen thuis kledingadvies, zodat het geheel op elkaar afgestemd is.”

My New World Saskia Bosscher
Foto: My New World

Oefenen voor de spiegel

Omdat Saskia de ouders nu minder makkelijk in de goede positie kan sturen, deelt ze van te voren een foto van wat ze graag zou willen proberen.

“Normaal gesproken kan ik mensen klaarzetten en de baby precies goed in hun armen leggen. Dat gaat nu natuurlijk niet, dus ik geef instructies op afstand. Sommige foto’s ontstaan helemaal spontaan, maar mensen vinden het fijn om een voorbeeld te hebben. Ik vraag ze daarom van te voren even samen te oefenen voor de spiegel. Zo is vaak ook gelijk het ijs gebroken.”

Zwangerschapsfotografie

Naast baby’s legt Saskia ook regelmatig vrouwen vast tijdens hun zwangerschap. Ook tijdens corona kan dit op locatie gelukkig gewoon doorgaan. Juist nu alles zo mooi in bloei staat zoekt Saskia de mooiste plekken rondom Apeldoorn op. Zo bezocht ze recent nog de Veluwe en de Levenstuinen in Teuge voor een fotoshoot. Wie in dezelfde warme materialen en aardachtige kleuren die Saksia’s foto’s kenmerken op de foto wil kan kiezen uit verschillende jurken.

Foto: My New World
Foto: My New World
Foto: My New World

Fotoshoot reserveren

“Een fotoshoot duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Met baby’s moet je natuurlijk geduld hebben en precies op het goede moment klaarstaan. Maar ik ga niet weg voordat ik een mooie foto heb.”

Na de shoot gaat Saskia naar huis en maakt ze een selectie van de vijftien mooiste foto’s. “Daaruit kan het stel dan vijf foto’s kiezen. Die stuur ik op als foto, maar ik kan er ook een print van laten maken, of ze bundelen in een album. Alle andere foto’s kunnen natuurlijk bijbesteld worden.”

Willen jullie graag op de foto met jullie baby of een blijvende herinnering aan de zwangerschap? Een fotoshoot kost €69 en duurt een uur tot anderhalf uur. Ga naar www.mynewworld.nl voor meer informatie over Saskia en haar werk. Stuur een bericht of bel naar 06 – 226 054 53 om een afspraak te maken.Deze bijdrage wordt je aangeboden door My New World Fotografie. Meer over My New World Fotografie ontdekken?

My New World Fotografie

fotografen

Geopend09:00 - 18:00

Sluiswachtershoeve, Apeldoorn

Bekijk meer:fotografen

adv.