Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe fiets- en wandelroute: Tour de Forêt laat je de Veluwe zien door de ogen van een kunstenaar

Aangeboden door CODA 31 juli 2020

Vive la Veluwe! Ontdek al fietsend en lopend de pracht van de natuur in hartje Gelderland. Een fotogeniek landschap, verzamelopdrachten voor het hele gezin, fijne cafés met dat welverdiende stuk appeltaart en unieke tentoonstellingen over flora en fauna; de nieuwe Tour de Forêt van CODA heeft het allemaal!

Tijdens de nieuwe fiets- en wandelroute Tour de Forêt ontdek je highlights op de Veluwe – van Radio Kootwijk, de Asselse Heide, de zandverstuiving bij Klein Dabbelo tot pittoresk Hoenderloo – en kijk en fotografeer je als een kunstenaar aan de hand van tips & tricks over schaduwen en structuren.

Fiets of loop je (een deel van) de route met kinderen? Ontdek de bossen als een fervente verzamelaar in de dop en ga aan de slag met een van de challenges. Wat dacht je van een natuurbingo op een kabouterpad? Meer informatie over Tour de Forêt vind je op www.coda-apeldoorn.nl/tour. Hier kun je ook de route downloaden.

Zomerprogramma

Tijdens de Tour de Forêt ontdek je de Veluwe door de ogen van een kunstenaar. Op de kaart staan diverse opdrachten om met onder andere je smartphone de natuur vanuit een ander perspectief te aanschouwen. In de zomer kun je onder andere ook een Smart Photo Bike doen met Chris Gimberg van @Apeldoorn_nl en vanaf eind augustus en in het najaar diverse workshops met Staatsbosbeheer! Bekijk hier het hele zomerprogramma van CODA.

CODA Tour de Foret
Foto: CODA

Speuren met de kinderen

Alle (fotografie)opdrachten op de fiets- en wandelkaart zijn ook geschikt voor kinderen: maak er een leuke challenge van! Dit kun je bijvoorbeeld doen op de aangegeven kabouterroute. Voor het hele gezin heeft CODA een aantal specials ontwikkeld, zoals het maken van je eigen museumvitrine van elementen uit de natuur. Vlakbij bezoekerscentrum ‘t Leesten van Staatsbosbeheer vind je daarnaast een speciaal Vogelhuisje der verhalen. Ga snel op zoek naar het huisje, waar kinderen mee kunnen schrijven aan een groot verhaal over de Veluwe.

Tijdens jullie familietocht kijk je naar losse voorwerpen die je in de natuur tegenkomt: verzamel ze en speel bijvoorbeeld de grote natuurbingo! Een linnen verzameltas met een prachtplaat van een specht erop, inclusief natuurbingokaart én een verzameldoosje, koop je voor €2,50 bij de balie van CODA Museum aan de Vosselmanstraat 299. Meer lezen over de Tour de Forêt kidstour doe je op www.coda-apeldoorn.nl/kidstour.

CODA Tour de Foret
Het Familiedag voor thuis-pakket! Foto: CODA

De CODA Museum familiedag voor thuis

Na het wandelen in de natuur kun je thuis verder aan de slag. De familiedagen van CODA Museum beleef je namelijk deze zomer ook in je eigen huiskamer. En de speciale diereneditie neem je ook mee op vakantie én in de natuur. Op dit moment is de tentoonstelling ‘Animalia‘ te zien in CODA Museum, waarin kinderen op safari kunnen. Animalia en de kidstour van de Tour de Forêt komen samen in het Familiedag voor thuis-pakket: met (knutsel)opdrachten voor binnen en buiten leren kinderen kijken, vastleggen en vergelijken als een kunstenaar. Koop snel de luxe verrassingsdoos, houd thuis een echte CODA Museum familiedag en beleef de Veluwe!

Het Familiedag voor thuis-pakket bestaat uit:

• Een linnen tas met illustratie van een specht
• Materiaal (papier, elastiek) + instructiekaarten voor vier dierenmaskers: vos, hert, wolf en zwijn
• Materiaal (vilt) + instructiekaarten voor pootjes-memory
• Een natuurbingokaart
• Fiets- en wandelkaart met kidstour: ‘Tour de Forêt’
• Opdrachtenboekje Animalia voor thuis: maak een verrekijker en dierendagboek

Online bestellen kan via www.coda-apeldoorn.nl/familiedag. Online bestellen + op een later moment afhalen bij CODA Winkel voor € 8,50 | Online bestellen + thuisbezorgd krijgen voor € 12,50 | Verkrijgbaar in CODA Winkel voor € 8,50.Deze bijdrage wordt je aangeboden door CODA. Meer over CODA ontdekken?

CODA

bibliotheken

Vandaag gesloten

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Bekijk meer:bibliotheken

adv.