Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leer meer over thee en ‘tea paring’ met theesommelier Mariëlla

Door Natalie Polman 19 november 2019

Wat is eigenlijk de ‘juiste’ thee om te drinken bij je sandwich of gebakje? Binnenkort kun je dit leren in het CODA Café, met een heuse theesommelier.

Smaakverdieping

De combinatie van eten en wijn is ongetwijfeld bij velen bekend, maar hoe zit het met thee? Net zoals wijn, versterkt ook thee de smaak van een gerecht. Door bij een gerecht voor de juiste thee te kiezen, kun je ervoor zorgen dat de zintuigen op een unieke manier geprikkeld worden. De juiste combinatie zorgt voor smaakversterking, smaakverdieping, een nieuwe smaak of harmonie van verschillende smaken.

Gerecht en thee

Zaterdag 7 december is er in CODA Café een inspiratiesessie waarbij theesommelier Mariëlla Erkens onder andere uitleg geeft over thee en de juiste combinaties tussen het gerecht en thee. Naast deze uitleg krijgt iedere deelnemer ook de gelegenheid om een en ander zelf te ontdekken: er worden gerechtjes in combinatie met verschillende theesoorten geserveerd.

Tea tasting onder leiding van theesommelier Mariëlla Erkens in CODA Café, zaterdag 7 december: van 13.30 tot 16.00 uur, CODA Café. Tickets à € 12,50 zijn te koop via www.coda-apeldoorn.nl/cafe.


Meer over CODA Café ontdekken?

CODA Café

Gesloten13:00 - 17:00

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Lees ook:

Winactie high tea

Laatste kans! Win een high tea voor tien(!) personen bij Het Apeldoorns Koffiehuys

We mogen iets heel lekkers weggeven! Een high tea voor tien(!) personen bij Het Apeldoorns Koffiehuy...
high tea

Zoet genot: 21 x high tea in Apeldoorn

De high tea: een van de beste tradities uit de Engelse keuken en in Apeldoorn gelukkig goed vertegen...
warme chocolademelk

Winters koud: opwarmen met heerlijke koffie en warme chocolademelk

Dit weer vraagt om een grote mok warme chocolademelk of een echt goede koffie. We maakten een lijst ...
Horeca en Wijn Advies interview

Drinken met vinoloog Martin: ‘De grootste fout die mensen maken is beginnen met zoete wijn’

De carrière van register vinoloog Martin van den Brink (51) bracht hem van De Echoput naar de Keizer...

adv.