Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leer je camera kennen met een fotografiecursus in Apeldoorn

Aangeboden door Foto Hofma 23 januari 2019

Je wilt graag die speciale foto maken, maar op het moment suprême komt het toch net niet helemaal uit de verf. Herkenbaar? Dat kan frustrerend zijn. Zeker als je al die waanzinnige vakantiefoto’s van anderen voorbij ziet komen op social media. Gelukkig biedt Foto Hofma een leuke en betaalbare oplossing: volg eens een fotografiecursus of -workshop!

Stel, je gaat op vakantie. Dan neem je vanzelfsprekend kleding, je paspoort en geld mee. Maar waarschijnlijk wil je ook nog wat mooie herinneringen vastleggen. Eigenlijk heb je jouw fototoestel al een tijdje niet meer in je handen gehad. Of misschien ben je aan een andere camera toe. Op naar de fotowinkel dus (want, o ja, ook je paspoort moet worden verlengd) om een camera te kopen.

In de fotowinkel lijkt het allemaal zo eenvoudig, maar gearriveerd op je vakantiebestemming is eigenlijk alleen de aan-en-uit-knop nog te vinden… En dit geldt niet alleen voor vakanties.

Fotografiecursus Foto HofmaOefening baart kunst

Wat blijkt: fotograferen is een kunst! Zoals je de vakantie voorbereidt, zou je eigenlijk ook het maken van je foto’s moeten voorbereiden. Oefening baart immers kunst.

Elke fotograaf weet dat een goede beheersing van je camera ook betere foto’s oplevert. Maar wees gerust: om te genieten van fotografie is het helemaal niet noodzakelijk om te werken als een professional. Een basiscursus, opfriscursus en een paar tips van de kenners doen vaak al wonderen.

Tips en trucs

Tips en trucs zijn altijd even na te vragen in de fotowinkel. En laat dan meteen even je camera checken! Is de accu nog wel goed? Is de lens goed schoon? Geen stof op de beeldsensor? Is het geheugenkaartje nog wel geschikt? Zijn de instellingen op je camera nog correct?

Het lijken eenvoudige zaken, maar een verkeerde instelling of stof op je beeldsensor kunnen het fotogenot behoorlijk verpesten. Zeker in de winter, als het sneeuwt of als je de schaatspret wilt vastleggen. Er zijn al zo weinig van die dagen dat dit in Nederland kan. Zonde toch? Vraag Serge, Casper of Paul van Foto Hofma dus gewoon even of ze je camera nakijken of schoon kunnen maken.

Fotografiecursus Foto Hofma

 

Basiscursus

Maar de beste manier om er weer helemaal in te komen is toch wel een fotografieworkshop. Denk eens aan de eenvoudige basiscursus van Foto Hofma. In een klein groepje word je in ongeveer twee uurtjes bijgepraat en is er ruime gelegenheid om vragen te stellen gericht op je eigen camera.

Je zult al gauw ontdekken dat die camera’s niet zoveel van elkaar verschillen en in basis hetzelfde zijn. Dat geeft na zo’n workshop de motivatie om thuis eens lekker te gaan oefenen. Heb je daarna nog een vraag? Dan zijn Serge, Paul en Casper in de winkel altijd beschikbaar om al je prangende vragen te beantwoorden. Als zich dan een mooi fotomoment voordoet, ga je dat met veel meer vertrouwen tegemoet.

Voor gevorderden

Ben je fanatiek in een fotohobby gedoken, maar heb je het gevoel niet verder te komen? Dan heeft Foto Hofma de fotografiecursus voor gevorderden. Deze biedt uitkomst als je een spiegelreflexcamera of systeemcamera hebt aangeschaft, maar jezelf nog regelmatig achter je oren krabt over alle mogelijkheden.

De cursus bestaat uit drie delen, met praktijkopdrachten en een cursusboek. Per deel onthult de cursusleider de geheimen van de fotografie en wordt je camera ineens een logisch stuk gereedschap waar een prachtige schoonheid mee te creëren is.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Niet dus! Kom eens in de winkel langs om kennis te maken en klik op onderstaande oranje knop voor een overzicht van alle workshops en cursussen die Foto Hofma aanbiedt.


Meer over Foto Hofma ontdekken?

Foto Hofma speciaalzaken

Vandaag gesloten

Marktplein 38, Apeldoorn

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.