Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kamperen in de winter: probeer het nu uit bij Eerbeek

Door Natalie Polman 6 december 2019

De verstilde natuur; de rust op de camping; in de ochtend een laagje rijp op je tent en ’s avonds een vuurtje en chocolademelk om warm te blijven: kamperen in de winter klinkt zo slecht nog niet, toch?!

Gegarandeerd tot rust

“Kamperen in de winter is een bijzondere ervaring. Het is extra rustig, soms heb je zelfs het hele terrein voor jezelf. De natuur is anders, stiller, maar nog altijd prachtig. Je komt gegarandeerd tot rust.”

Dat zegt Marieke Sieslieng, secretaris van Het Hallse Hull in Eerbeek. Dit natuurkampeerterrein blijft het hele jaar open. Steeds meer mensen komen hier ’s winters kamperen.

‘Het past binnen een behoefte om de hectiek van de alledag even te ontvluchten’

Ook natuurkampeerorganisatie De Groene Koepel beaamt dat kamperen in de winter steeds meer ‘in schwung’ komt bij mensen die houden van het echte outdoorgevoel: “De rust, ruimte en vrijheid van in de natuur zijn… Het past binnen een behoefte om de hectiek van de alledag even te ontvluchten. Het is echt avontuurlijk, maar toch gewoon dichtbij huis!”

kamperen in de winter
foto Bas Wetter

Koud?

Koud? Ach. “Met een geschikte uitrusting en goede voorbereiding is de kou zo bedwongen.” Om warm te blijven staan er vuurkorven op het terrein en er is bovendien een overdekte slecht-weer-ruimte. Het sanitairgebouw wordt vorstvrij gehouden en douchen kan in het aangrenzende ABK-huis.

Uitproberen

Nog niet helemaal overtuigd? Nivon nodigt nieuwsgierigen uit om winterkamperen uit te proberen tijdens het weekend van 13 t/m 15 december. Zet je tent op bij het Hallse Hull bij Eerbeek, Nivon zorgt voor twee warme winterse maaltijden, een knusse plek om op te warmen, wat winterse goodies en, voor wie wil, een stevige winterse boswandeling met een IVN-gids.

kamperen in de winter
foto Bas Wetter

Survivaltips

Deelnemers ontvangen vooraf een paklijst en survivaltips om warm te blijven. Verder krijgt het weekend een hoog ‘do it yourself’-gehalte: het staat iedereen vrij een activiteit te bedenken en/of te organiseren, en om daar wel of niet aan mee te doen. Ochtendyoga? Wandelen? Broodjes bakken boven het kampvuur? Kan allemaal. Liever rustig een boek lezen in de verwarmde yurt? Ook prima.

Aanmelden kan via nivon-wintercamping.nl/aanmelden. De kosten zijn €25 per persoon, Nivon-leden betalen €15, kinderen t/m 5 jaar mogen gratis mee.

Lees ook:

Fietsroute Stad en Natuur herfst

Fietsroute Stad en Natuur brengt je naar de mooiste herfstlocaties rondom Apeldoorn

Zon, prachtige herfstkleuren en kilometers fietspad om te (her)ontdekken: fietsroute Stad en Natuur ...
herfst

7 x genieten van herfstige natuurpracht in Apeldoorn

Ja, we missen het mooie (na)zomerweer, maar de herfst is wél fotogeniek, getuige deze 7 plaatjes die...
Sauna

Winterse Apeldoornse aanbiedingen: met korting naar de sauna en kunst voor weinig

Het is december; de wintermaand bij uitstek. Daarom deze week een paar mooie winterse acties - en ee...
warme chocolademelk

Winters koud: opwarmen met heerlijke koffie en warme chocolademelk

Dit weer vraagt om een grote mok warme chocolademelk of een echt goede koffie. We maakten een lijst ...

adv.