Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Internationaal Bierfestival komt in 2019 terug met nieuw concept op nieuwe locatie

Door Natalie Polman 28 april 2019

Weet je nog, het Internationaal Bierfestival, dat twaalf jaar lang heeft plaatsgevonden op het Marktplein? Dit jaar keert het eindelijk terug, onder de nieuwe naam Bier & Crafts festival, op het Zwitsalterrein.

Het Internationaal Bierfestival vond in 2016 voor het laatst plaats op ons Marktplein, maar afgelopen twee jaar kreeg de organisatie het niet voor elkaar het festival te houden wegens te lage subsidiebedragen.

Bier & Crafts

Dit jaar is voor een nieuwe insteek gekozen. Het bierfestival concentreert zich naar bier – dûh – op wijn, koffie en zal diverse foodtrucks langs laten komen. Het Internationaal Bier & Crafts festival gaat het vernieuwde evenement heten en het zal plaatsvinden op het Zwitsalterrein.

Dertig brouwerijen

Je kunt straks vele verschillende bieren proeven bij liefst dertig kleine brouwerijen, die een plek krijgen op Bier & Crafts. Daarnaast zal er een lokale distilleerderij aanwezig zijn, is er vers gebrande koffie en kunnen ook wijnliefhebbers terecht bij diverse wijnhuizen.

Ambacht

Aan ambachtelijk eten is ook gedacht: vlees wordt bereid op grote smokers, je kunt je eigen brood bakken of tapenade of pizza zelf samenstellen. Kinderen kunnen limonade maken of hun eigen schort ontwerpen.

Het Internationaal Bier & Crafts festival vindt zaterdag 31 augustus en zondag 1 september plaats van 13.00 tot 19.00 uur, Zwitsalterrein. De entree is gratis.

Meer over

Doen Getipt

adv.