Hoeveel weet jij over de geschiedenis van Apeldoorn? Test je kennis!

Door Natalie Polman 29 januari 2019

Ben jij een groot liefhebber en kenner van de geschiedenis van Apeldoorn, lees je onze rubriek Toen in Apeldoorn van voor naar achter? Geef je dan nu op voor de pubquiz van het Historisch Café!

Het Historisch Café werd op 6 september 2001 voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van het Erfgoedplatform Apeldoorn. Op vrijdag 1 februari wordt de 75e editie gevierd met een pubquiz over de geschiedenis van Apeldoorn.

De vragen gaan over meer over monumenten, archeologie en het koninklijk huis en wordt gepresenteerd door prof. dr. Dolly Verhoeven, hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Oud-burgemeester Fred de Graaf is jurylid.

Aanmelden

Wil je meedoen, stel dan een team samen bestaande uit maximaal vijf personen. Je kunt je de middag zelf eventueel ook bij een team aansluiten of ter plekke een team vormen.

Wil je zeker zijn van een plek, meld je team dan van tevoren aan door een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van je teamnaam en het aantal deelnemers. Deelname aan de quiz en toegang tot deze jubileumeditie in CODA Museum is gratis.

Vrijdag 1 februari, 17.00- 19.30 uur (inloop vanaf 16.45 uur) | CODA Museum, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn | gratis toegang.

Naast deze jubileumeditie op 1 februari staat het Historisch Café dit jaar nog gepland op 5 april, 7 juni, 6 september en 1 november.

Lees ook:

van kinsbergen

Van Kinsbergen: wie was hij en waarom was hij belangrijk voor Apeldoorn?

We hebben een Van Kinsbergenstraat en het Stadscafé heette vroeger Van Kinsbergen. Wie was dat eigen...
Prinses Margriet jarig

Prinses Margriet 75 jaar: een paar mooie momenten uit het leven van een koninklijke Apeldoorner

Prinses Margriet vierde vrijdag 19 januari 2018 haar 75ste verjaardag in Orpheus in haar woonplaats ...
Eierhal

Toen in Apeldoorn: de Eierhal

Midden in de wijk Welgelegen, tussen de Deventerstraat en het Kanaal, ligt de Halstraat. De naam is ...

adv.