Hier vier je St. Patrick’s Day in Apeldoorn

Door Natalie Polman 14 maart 2018

Komende zaterdag 17 maart is het St. Patrick’s Day: de nationale feestdag van Ierland. Maar Apeldoorn doet ook gewoon een beetje mee. Hier vier je St. Patricksday in Apeldoorn.

De Kleine Generaal

“De nationale feestdag van Ierland en ondertussen ook al een beetje van ons”, aldus De Kleine Generaal. “Verwacht een avond vol Ierse muziek, Ierse gezelligheid, acties, groene shotjes, groene kleding en gekkigheid”. Je bent welkom tussen 20.00 en 04.00 uur.

Finnegan’s

Bij ‘Irish Pub’ Finnegan’s is het (uiteraard) de hele dag St. Patrick’s Day. Schuif vanaf 12.00 uur aan voor €5 Ierse ‘pints’ van Guiness, Kilkenny, Murphy’s, Strongbow en Magners, of kies voor een burger + pint voor €12. Om 21.30 is het feest compleet met muziek van een Ierse folkband.

st. patrick's day
foto Pixabay

Wat vieren we eigenlijk?

Op St. Patrick’s Day wordt Saint Patrick, de beschermheilige van het land, geëerd. Hij werd vermoedelijk in de vierde eeuw geboren in Schotland en als tiener werd hij ontvoerd en als slaaf verkocht in Ierland. Na een aantal jaren in gevangenschap wist hij te ontsnappen en ging in de leer om priester te worden. In deze rol had hij de taak om het christendom verder te verspreiden in Ierland. Er wordt ook wel gezegd dat hij de slangen uit Ierland verdreef, maar men vermoedt dat de slang een metafoor is voor het bekeren van de heidenen.

Waarom groen?

Ierland is zo groen dat het ook wel het ‘eiland van smaragd’ wordt genoemd, we vinden de kleur terug in de nationale vlag, die de Ierse katholieken representeert én de shamrock oftewel het klaverblad, dat volgens Saint Patrick symbool staat voor de heilige drie-eenheid Vader, Zoon, Heilige Geest, is natuurlijk ook groen.

Finnegan’s Irish pub cafés

Nu open12:00 - 02:00

Hoofdstraat 176, Apeldoorn

Bekijk meer:cafés

De Kleine Generaal cafés

Nu gesloten20:00 - 04:00

Hoofdstraat 190C, Apeldoorn

Bekijk meer:cafés

Meer over

Doen Getipt