Nog één weekend alles van papier tijdens het CODA Paper Art Festival

Aangeboden door CODA 24 oktober 2017

Nog geen tijd gehad om naar CODA Paper Art 2017 te gaan? Geen probleem, want CODA sluit het laatste weekend van de tentoonstelling – 28 en 29 oktober – af met een groot feest. Tijdens het CODA Paper Art Festival kunnen kinderen en volwassenen onder meer kennis maken met de kunstenaars, zelf kunst maken, naar het papieren theater en blijven slapen in het museum. 

Het mooie van papier

Tijdens CODA Paper Art draait alles om papier. Binnenlandse en buitenlandse kunstenaars laten met hun werk zien wat hun fascinatie van papier en karton voort kan brengen. En tijdens het CODA Paper Art Festival gaat nog één weekend alles over papier.

Zo staan zaterdag 28 oktober verschillende kunstenaars klaar om vragen van jonge en oude bezoekers te beantwoorden. Een mooie gelegenheid om Ina Fekken, Pao Hui Kao, Frank Straatman, Gino Anthonisse en Vienna Romanée het hemd van het lijf te vragen.

CODA Paper Art Festival
Vraag de kunstenaars het hemd van het lijf. Foto: CODA

Kunstenaars geven antwoord

Neem Gino Anthonisse bijvoorbeeld, een veelbelovende modeontwerper die papier in zijn kleding verwerkt. Hij heeft ongetwijfeld tips voor mini-modeontwerpers in de dop. En is er genoeg inspiratie opgedaan, dan kun je meteen aan de slag met je eigen kledingstukken in het CODA atelier. Om deze op zondag 29 oktober zelf te laten zien tijdens de papieren modeshow.

Of vraag eens aan Frank Straatman wat hem bewoog om zijn kunstwerken Soul man en Soul sister te maken. Want zijn de twee papieren standbeelden nou aan het dansen in de tentoonstellingszaal? Of glijden ze toevallig net uit?

Kijk je ogen uit bij het werk van Ina Fekken, verwonder je samen met de Taiwanese Pao Hui Kao over de kracht van papier, of trek een haar uit je hoofd en neem een datum uit de krant mee om Vienna Romanée verder te helpen met haar kunstwerk.

CODA Paper Art Festival
Perishable Rush gebruikt materiaal dat hij in de stad vindt. Foto: CODA

Workshop street art maken

Tijdens de workshop Perishable Rush, zaterdag om 15.00 uur, vertelt kunstenaar Perishable hoe hij affiches en reclameposters gebruikt voor het maken van zijn kunst.

Wat hij daarvoor allemaal moet doen? En wie al die afgebeelde personen moeten voorstellen? Vraag het hem tijdens de workshop! Kinderen kunnen daarna zelf aan de slag om scheurend en plakkend hun eigen street art te creëren.

CODA Paper Art Festival
Objecttheatervoorstellingen op de vierkante cm. Foto: Tudor Bratu

Theater van papier

Je weet niet waar je moet kijken tijdens de theatervoorstelling van kunstcollectief BetweenTwoHands. Twee acteurs lopen voortdurend door de donkere ruimte waar de bezoekers ook staan en verdwijnen plots om dan zomaar weer te verschijnen.

Papieren machines die bewegen, schaduwspellen, papieren pop-ups. Zelfs in de allerkleinste hoekjes blijkt nog weer iets gemaakt van papier verstopt te zitten. Een beetje spannend, maar vooral heel leuk!

Slapen in het museum

Een nacht doorbrengen in een museum. Dat klinkt als iets uit een film, maar bij het CODA Paper Art Festival kan het echt. Zaterdag 28 oktober staan veertien KarTenten – tweepersoonstenten gemaakt van karton – klaar voor bezoekers die een spannende nacht in CODA willen doorbrengen.

De financiële bijdrage die hierbij gevraagd wordt gaat volledig naar 3FM Serious Request 2017. Op het programma voor zaterdagavond staan een warme maaltijd, spelletjes en sterke verhalen rond het kampvuur! CODA Conservator Roosmarij Deenik komt langs om een privé rondleiding te geven door het museum.

CODA Paper Art Festival
Slaap in een kartonnen tent! Foto: CODA

Blijven jullie niet slapen, maar willen jullie andere logés wel een mooie nacht bezorgen? Tijdens het festival mogen kinderen op zaterdag zelf een KarTent versieren. Op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant liggen de tenten klaar voor een grondige make-over met verf, stiften en potloden.

Goed om te weten

Dit is nog maar een kleine greep uit het programma voor zaterdag en zondag. Want wie dat wil kan ook nog een knikkerbaan bouwen, naar muziek komen luisteren, een rondleiding volgen en zelf sieraden maken. Bekijk hier het volledige programma voor beide dagen.

Goed om te weten: Op vertoon van je CODA-pas, Museumkaart, Vriendenpas of toegangskaart voor CODA Museum is de toegang tot het CODA Paper Art Festival gratis. Tijdens het festival zijn de openingstijden van CODA Museum verruimd. Op zondag 29 oktober is CODA Museum van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

CODA bibliotheken

nu gesloten10:00 - 17:30

Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Bekijk meer:bibliotheken