Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barok & Bach: magische tuinconcerten bij Paleis Het Loo!

Aangeboden door Paleis Het Loo 30 augustus 2020

Van tuinhistorici tot klassieke muziek en een brocante: elk weekend in september vormen de paleistuinen van Paleis Het Loo het decor van een bijzonder themaweekend. Tijdens ‘Barok & Bach’ op zaterdag 12 en zondag 13 september draait alles om klassieke muziek; mét tuinconcerten van de Nederlandse Bachvereniging!

De meesterwerken van Johann Sebastian Bach, uitgevoerd in de mooie baroktuinen van Paleis Het Loo; dat zijn toch alle ingrediënten voor een heel bijzonder weekend?

Barok en Bach

Tijdens Barok & Bach, op zaterdag 12 en zondag 13 september, geeft de Nederlandse Bachvereniging een ochtend- en middagconcert op het Stallenplein en bij de Colonnades. Het ochtendconcert begint om 11.00 uur, het middagconcert om 14.00 uur. De concerten duren ongeveer een uur.

Paleis Het Loo
Foto: Paleis Het Loo

Barokwandeling

Na de concerten zijn er speciale barokwandelingen door de tuinen. Tijdens deze wandelingen leer je meer over de symboliek door de eeuwen heen. Geïnspireerd? Neem aan het eind van je bezoek een boekje mee met uitleg over de muziekstukken en (luister)tips voor thuis!

Entreebewijs

Voor Barok & Bach op zaterdag 12 en zondag 13 september heb je alleen een regulier toegangsbewijs voor Paleis Het Loo nodig, er zijn geen speciale concerttickets. In verband met de coronamaatregelen is reserveren wel verplicht.

Ga naar www.paleishetloo.nl/ticketshop en kies een tijd tussen 10.00 en 16.00 uur. Dit is de tijd voor de start van je bezoek, je mag tot sluitingstijd blijven.

Tip! Een hapje eten tijdens je dagje rond het paleis? Reserveer na het middagconcert een vorstelijke high tea in grand café de Prins Hendrik Garage op het Stallenplein.

Lees ook:

Paleis het Loo tuinweekend

Leer meer over de tuinen van Paleis het Loo tijdens het bijzondere tuinweekend

Van tuinverhalen tot klassieke muziek en een brocante: elk weekend in september vormen de paleistuin...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Paleis Het Loo. Meer over Paleis Het Loo ontdekken?

Paleis Het Loo

musea

Gesloten10:00 - 17:00

Koninklijk Park 1, Apeldoorn

Bekijk meer:musea

adv.