Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

45 Apeldoornse senioren dansen tijdens speciale voorstelling in Cubaanse sferen

Door Natalie Polman 15 januari 2020

Stel je voor: 45 enthousiaste Apeldoornse senioren tussen de 65 en 90 (!) jaar die vol passie dansen op Cubaanse muziek, op de planken van Theater Orpheus. Dat is precies wat er komende zondag 19 januari gaat gebeuren!

Kom dans met mij de DANZON

Meer dan honderd wilden er meedoen, 45 gelukkige Apeldoornse senioren tussen de 65 en 90 jaar staan komende zondag 19 januari in de Rabobankzaal in Orpheus, om daar de voorstelling Kom dans met mij de DANZON te presenteren. Danzon is een Cubaanse ritmische dans, op bijpassende Zuid-Amerikaanse muziek.

‘Hoezo onzeker?’

Vijftien weken lang oefenden de senioren. Het begon voorzichtig, maar al na een paar weken zwierden de deelnemers het podium over. Choreograaf Juliette van Ingen: “Het was één groot feest om samen in Orpheus te werken. We hebben hard gewerkt én veel gelachen. Ik zie echt uit naar de voorstelling. Ze zullen schitteren.”

Grote boost

En de dansers hebben er minstens zoveel zin in: Toos: “En we maken samen een voorstelling, en wat voor een! Inclusief zenuwen voor het doek op gaat. Toi, toi, toi. En daar gaan we, hier zijn we: de Gouden Dansers. Dat u het maar even weet.” Annet: “We hebben ongelooflijk veel plezier samen, hoezo onzeker?” Tineke: “Mijn ervaring qua danslessen in mijn jonge jaren waren juist niet geweldig… De afgelopen vijftien jaar reis ik met mijn partner veel naar landen zoals Brazilië en Cuba en dan durfde ik nooit mee te dansen uit schaamtegevoel… Bang om voor gek te staan… Hier… was ik daar vanaf minuut 1 overheen.” Lies: “Jullie geven een fantastisch voorbeeld van wat “kan” als ouderen de kans krijgen om te ervaren hoeveel ze nog kunnen. Mentaal een grote boost.”

Danssalon

Aangestoken door de voorstelling? Na afloop van de voorstelling opent een danssalon met live muziek waar de theaterbezoekers ook zelf een dansje kunnen wagen.

Tickets

Tickets voor Kom dans met mij de Danzón zijn nu te koop voor €10,- via orpheus.nl/goudendans.


Meer over Theater & Congres Orpheus ontdekken?

Theater & Congres Orpheus theaters

Gesloten10:00 - 22:00

Churchillplein 1, Apeldoorn

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

Orpheus-Zuid-oud

Theater Orpheus bijna 55 jaar: terugblik en oproep

Op 12 maart 1965 opende Theater Orpheus en dat betekent dat het in 2020 55 jaar bestaat. Voor een te...
Kerstkaartenactie

Indebuurt Apeldoorn bracht kerstkaarten langs bij ouderen in Apeldoorn en zo reageerden ze

Het is Kerstmis, een feest van licht, warmte en samenzijn in de donkere decembermaand. Om ook Apeldo...
totzo

Nieuwe mensen ontmoeten in Apeldoorn? Totzo brengt je met anderen in contact

Ben jij 50-plusser en op zoek naar nieuwe contacten in Apeldoorn? Meld je dan aan voor Totzo, een ni...

Meer over

Doen Getipt

adv.