Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Erfzaken maakt nadenken over je nalatenschap makkelijk

Aangeboden door Erfzaken 14 mei 2020

Hans Bosch, Michel Esselink en Laura Siekerman zijn de ‘Erfmeesters’ van het bijzondere, Apeldoornse bedrijf Erfzaken. Als specialisten op het gebied van nalatenschap helpen ze mensen hun erfzaken te regelen. Het gratis informatieboekje ‘De week na de cake’ geeft tips en laat zien waarom zelfs twintigers al zouden moeten nadenken over de toekomst. 

“In deze tijden van corona is te merken dat mensen ineens stilstaan bij de mogelijkheid dat ze komen te overlijden,” legt Hans uit. “Je bent je bewust van het feit dat het zomaar in één keer afgelopen kan zijn. Veel mensen willen daarom praten over hun testament.”

Notarissen maken sinds de komst van het virus overuren en er is zelfs een noodwet aangenomen om het opstellen van een testament per skype mogelijk te maken. “Het is onze missie dat klanten van Erfzaken zo’n plotselinge gang naar de notaris niet hoeven te maken, omdat ze alles al goed hebben geregeld.”

Jouw nalatenschap

Want wat als je inderdaad komt te overlijden. En je hebt niets geregeld? Dan moeten je nabestaanden ineens de meest uiteenlopende zaken uitzoeken en je nalatenschap regelen. Je uitvaart, de erfenis, de financiën, de erfbelasting, de inboedel.

“Het testament is maar één onderdeel van een nalatenschap”

Erfzaken helpt bij het afwikkelen van die nalatenschappen. Laura: “Het kan zijn dat nabestaanden bij ons komen omdat ze geconfronteerd worden met een nalatenschap of omdat er ruzie in de familie is en ze geadviseerd willen worden door een onafhankelijke partij.”

Maar het liefst helpt Erfzaken mensen met het voorbereiden op hun eigen nalatenschap. “Als je vooraf wensen, testament en financiën goed doorneemt en dit alles duidelijk formuleert kan je je nabestaanden hier ontzettend mee helpen. Het voorkomt ruzies en je weet zeker dat je wensen gerespecteerd worden.

Meer dan een testament

Wat Erfzaken bijzonder maakt is dat Michel, Laura en Hans niet alleen aandacht besteden aan het testament, maar aan álle aspecten die bij een overlijden komen kijken.

“Het testament is maar één onderdeel van een nalatenschap,” zegt Laura.  “Daar willen we mensen bewust van maken. Met het opstellen van een testament alleen heb je de zaakjes namelijk nog lang niet voor elkaar. Zo vaak krijgen wij bij de afwikkeling van een nalatenschap te horen: wat komt er toch ongelofelijk veel kijken na een overlijden. Als ik dat van te voren geweten had…”

Erfzaken

De week na de cake

Het plakje cake op de uitvaart is nog steeds het beeld dat naar voren springt bij een uitvaart. Daarom kreeg het informatieboekje van Erfzaken de toepasselijke naam ‘De week na de cake’.

Michel: “In dit boekje leggen we uit wat er allemaal komt kijken bij de afwikkeling van een nalatenschap. Met welke instanties krijg je te maken, welke formaliteiten moeten worden afgewikkeld, welke fasen moeten doorlopen worden, wat mag je wel doen en wat niet, hoe zit het met het verdelen van de erfenis en moet ik aangifte erfbelasting doen. Het boekje kan gebruikt worden als marsroute om na het overlijden van een betrokkene de nalatenschap af te wikkelen.”

Dat afwikkelen kun je vervolgens zelf doen, je kunt het samen met Erfzaken regelen of je kunt het volledig overlaten aan de Erfmeesters van Erfzaken.

Alles op één plek

Erfzaken kan dus voor verheldering zorgen ná een overlijden. Maar waar ‘De week na de cake’ ook zeker voor bedoeld is, is om mensen te inspireren om vóór het overlijden al na te denken over de nalatenschap.

“Wij bieden de mogelijkheid om je toekomstige nalatenschap nu al te registreren door het inrichten van een digitale nalatenschapsdossier. Daarin leg je zelf vast welke uitvaartwensen je hebt, welk vermogen je bezit, hoe dat vermogen is samengesteld, hoe je verzekerd bent, welk nabestaandenpensioen wordt uitgekeerd, wat er in de testamenten is geregeld, hoeveel erfbelasting je verschuldigd bent, wie de contactpersonen zijn, welke wachtwoorden worden gebruikt en nog veel meer. Op die manier word je dus de regisseur van je eigen nalatenschap.”

En dat is voor veel mensen een fijne gedachte. “Steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om je toekomstige erfgenamen te ontzorgen. Daarom is ons motto: je kunt het niet nalaten.” Ook het gratis informatieboekje ontvangen? Lees hier verder, of druk hieronder op de oranje knop.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Erfzaken. Meer over Erfzaken ontdekken?

Erfzaken

dienstverlening

Kanaalpad 69, Apeldoorn

Bekijk meer:dienstverlening

adv.