Van een rockbattle tot een giga salsa party: dit is er in juni allemaal te doen in Apeldoorn

Aangeboden door iktoon 3 juni 2019

Markeer zaterdag 1 tot en met zondag 30 juni in je agenda! Dan vindt de vierde editie van iktoon plaats, de grootste kunstmanifestatie van Nederland. Ook in Apeldoorn tonen verenigingen en amateurkunstenaars weer wat zij in huis hebben. In juni maak je aangenaam kennis met meer dan 24 spectaculaire culturele acts. Van een rockbattle tot salsa, paaldansen, theater en klassieke muziek: wij tippen vast een paar geniale optredens die je niet wilt missen!

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Theatervoorstelling De Tragiek van de Wonderdokter

iktoon

Grappig en ontroerend, deze dubbelvoorstelling van Theater Zonder Grens en Toneelgroep Graficus. Voor de zachte prijs van €2,50 word je twee uur lang ondergedompeld in de wereld van Johan en Thomas, twee vrienden die tijdens hun komische repetities voor een absurd theaterstuk steeds meer over elkaar te weten komen. Lees hier verder over de voorstelling.

Datum: 6 juni 2019 | Tijd: 20.00 – 22.00 uur | Locatie: Gigant | Entree: €2,50

Culturele Pleinmarkt

Culturele pleinmarkt

Honderd beeldende kunstenaars en duizend podiumartiesten presenteren zich van 7 tot en met 9 juni tijdens de bekende Culturele Pleinmarkt. Waan je in Montmartre, al snuffelend tussen de kraampjes, of schuif aan bij de meer dan 70 optredens onder het genot van een hapje en een drankje.

De meeste activiteiten en optredens vinden plaats rondom schouwburg Orpheus. Op vrijdagavond geniet je van kleinkunst. Zaterdag is er de markt voor beeldende kunstenaars en zijn er vijf podia beschikbaar voor koren, dans- en muziekgroepen. Op zondagmorgen is het podium het domein van groepen en soloartiesten op het gebied van klassieke muziek. Zeker even langs gaan! Je leest hier meer.

Datum: 7-9 juni 2019 | Tijd: 19.00 – 14.00 uur | Locatie: Orpheus | Entree: gratis

Dubbelconcert met Rock Oud Loud en de So&So band

Rock oud Loud

Een feest der herkenning tijdens dit dubbelconcert met het herenkoor Rock Oud Loud en de So&So band: Back tot the Sixties. Verwacht klassiekers van onder meer The Beatles, The Rolling Stones, Status Quo, the Kinks, the Animals, Fleetwood Mac en Ottis Redding. Woensdag 12 juni zingt heel Apeldoorn zijn longen uit het lijf tijdens het optreden van de twee groepen in Gigant. Lees hier meer.

Datum: 12 juni 2019 | Tijd: 19.30 – 21.45 uur | Locatie: Gigant | Entree: €2,50

Latin salsa giga party

salsa party

Trek op zaterdag 22 en zondag 23 juni je swierigste kleding aan, wieg je heupen los en spring op je fiets naar Gigant. Wie sensueel wil leren dansen kan zijn hart ophalen tijdens een Kizomba-workshop. Opgedane kennis kun je op de aansluitende latin salsa giga party tonen. DJ Curtley Jeandor zorgt ervoor dat het een pikante avond wordt!

Datum: 22 en 23 juni 2019 | Tijd: 21.00 – 2.00 uur| Locatie: Gigant | Entree: €8

Wereldmuziek, -dans en -theater

Foto: Ozan Sarıtepe

Onder leiding van Caroline in het Veld geven kunstenaars vanuit de hele wereld op zondag 30 juni een wervelende show in Gigant. Tijdens de voorstelling KLEUREN vliegen de bijzondere instrumenten, dansen en klanken je om de oren. Buikdansers worden afgelost door Koerdische zangers, de didgerido-speler maakt ruimte voor opzwepende percussie en dans uit Afrika. Waan je een hele middag op alle uithoeken van de wereld met deze kleurrijke voorstelling!

Datum: 30 juni 2019 | Tijd: 15.00 – 17.30 uur| Locatie: Gigant | Entree: €2,50

En nog veel meer!

iktoon
Foto: indebuurt.nl

 

Tijdens de iktoon-maand in Apeldoorn hoeft echt niemand zich te vervelen, voor iedereen staat er iets op het programma. Op woensdag 5 juni springen de veters uit je schoenen bij een bezoek aan de battle tussen de Apeldoornse bands The Fright en Orangebud. De dansvoorstelling 1001 nacht (8 juni) is een lust voor het oog; hier wordt paaldansen met theater gecombineerd. Of sluit even je ogen om te genieten van de klassieke noten van De Apeldoornse Jeugdorkesten.

Uitgebreide informatie over het programma van iktoon in Apeldoorn vind je hier.

Over iktoon

Vanaf 1 juni gaat de vierde editie van ‘iktoon – kunst voor iedereen’ van start. Met zo’n 80.000 deelnemende kunstenaars, 3.500 evenementen en 210.000 bezoekers is iktoon de grootste kunstmanifestatie van Nederland. Verspreid over circa 130 gemeenten tonen verenigingen en amateurkunstenaars wat ze in huis hebben en activeren ze buurtgenoten om mee te doen.

Van workshops en open repetities tot voorstellingen en kunstmarkten, iedereen kan meedoen. Dit jaar staat de Maand van de Amateurkunst dan ook in het teken van inclusie. Want kunst en cultuur dragen bij en versterken de sociale veerkracht van mensen en moeten dan ook voor iedereen toegankelijk zijn.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door iktoon. Meer over iktoon ontdekken?

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.