Le petit tour! De Franse cursus voor kinderen

Aangeboden door Alliance Française Apeldoorn 6 december 2018

Jong geleerd is oud gedaan! En daarom is het zo leuk voor kinderen om op jonge leeftijd een handig woordje Frans te leren spreken. De Alliance Française Apeldoorn biedt een praktische en interactieve cursus waarin kinderen kennismaken met de Franse taal en cultuur. 

– Salut, ça va?
– Oui, ça va bien, et toi?
– Je m’appelle Alain, et toi?
– Je suis Marja.
– Vous êtes ici en vacances?
– Oui, au camping.
– On va nager?
– D’accord!
– À tout à l’heure!

Je zou toch spontaan wegsmelten onder de Franse zon als je zoon of dochter zomaar een gesprekje begint met een Frans leeftijdgenootje. Maar goed, dan moet hij of zij natuurlijk wel eerst een basiswoordje Frans spreken. Laat kinderen nou toevallig over het natuurlijk vermogen beschikken om zonder veel moeite een nieuwe taal te leren! Voor al die gezinnen die de vakantie graag in Frankrijk doorbrengen heeft de Alliance Française goed nieuws.

Le petit tour

De organisatie heeft namelijk speciaal voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool de cursus Le petit tour samengesteld. In deze cursus leren de kinderen op speelse wijze modern en praktisch Frans. De docent woonde en werkte jarenlang in Frankrijk en heeft haar eigen kinderen er zien opgroeien.

Le petit tour start op woensdagmiddag 7 februari 2019 en duurt in totaal 12 woensdagen. Elke les duurt 60 minuten en vindt buiten de schoolvakanties plaats. De kosten bedragen €75, inclusief lesmateriaal. Belangstelling voor deze cursus? Laat het zo snel mogelijk weten via [email protected]. Als er negen of meer kinderen zijn gaat de cursus door, het maximaal aantal is vijftien kinderen per groep.

Volwassenen

Voor volwassenen zijn er in het seizoen 2018-2019 inmiddels dertien cursussen van start gegaan bij de Alliance Française. Wil jij je ook op een laagdrempelige manier onderdompelen in de Franse cultuur, zonder dat je Frans hoeft te spreken? Dan kun je je voor dit voorjaar nog inschrijven voor de cursus filosofie. Deze cursus, met als onderwerp Albert Camus, is Nederlands gesproken, bestaat uit zes middagen en start op dinsdag 8 januari.

Of doe een keer mee aan de Atelier cuisines die nog in januari, maart en mei plaatsvinden. Koken op z’n Frans: met een wijntje, een stukje theorie, een uitgebreide maaltijd en in goed gezelschap. Meer informatie over deze cursussen vind je op afpb.nl/apeldoorn onder ‘cursussen’.

Cultureel programma

Maar er is meer te doen bij de Alliance Française. De organisatie staat bekend om haar uitgebreide culturele programma het hele jaar door. En of je nu wel of geen cursus volgt bij de Alliance Française, voor het culturele programma kun je je altijd aanmelden! Een kleine greep uit de activiteiten (voor leden is de toegang gratis, voor niet-leden kost deelname €7,50):

  • Op woensdag 12 december geeft Fransman Marc Defossez een lezing over les fromages français. Je leert meer over de herkomst en het productieproces van een aantal bijzondere Franse kazen. Uiteraard gaat dit gepaard met een uitgebreide proeverij. Smakelijke aanrader!
  • Theatergroep Le Gest voert op zondag 20 januari 2019 om 14.00 uur het toneelstuk Quiproquos op. Een briljante klucht, een satire en een komedie voor iedereen die zich even in Frankrijk wil wanen. Deze middag is een samenwerking tussen de Alliance Française Apeldoorn, Deventer en Zutphen.
  • Op vrijdag 8 maart en op dinsdag 14 mei 2019 is er weer het Café français. De perfecte gelegenheid om samen ongedwongen Frans te spreken of te oefenen. Toegang is voor iedereen gratis.

Meer informatie over deze activiteiten en de rest van het programma vind je op afpb.nl/apeldoorn/.

Lees ook:

Alliance Francaise

Mais oui! Leer koken, filosoferen en zingen op z’n Frans!

Parlez-vous pas français? Wist je dat de Alliance Française Apeldoorn meer biedt dan alleen taalcurs...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Alliance Française Apeldoorn. Meer over Alliance Française Apeldoorn ontdekken?

Alliance Française Apeldoorn opleidingen

1e Wormenseweg 460, Apeldoorn

Bekijk meer:opleidingen

adv.