Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chantez-vous Français? Wél met deze cursus!

Aangeboden door Alliance Française Apeldoorn 5 december 2019

Wie verliefd is op de Franse taal en zijn of haar Frans op een laagdrempelige manier wil oefenen is in voor een aangename verrassing met de cursus Chantez-vous Français? van de Alliance Française. Cursusleider en Française Stéphanie Raimbault krijgt namelijk elke Francofiel aan het zingen tijdens haar lessen. 

Tijdens elke cursusavond, een keer per maand op maandag van 19.30 tot 21.30 uur, behandelt de groep een bekend of minder bekend nummer van een Franse artiest. Met foto’s, audio en video maakt de enthousiaste Stéphanie de cursus levendig en heel interactief.

Comme toi, comme toi

Dit keer behandelt de groep het nummer Comme toi van zanger en songwriter Jean-Jacques Goldman, hét Franse idool van de jaren 80. De les begint met een inleiding en een vragenrondje. Cursisten noemen namen van Franse zangers en zangeressen waar ze fan van zijn. Marie Laforêt komt voorbij, Albin de la Simone, Serge Regianni en Barbara.

Dit alles overigens complètement en Français, want hoewel Stéphanie een aardig woordje Nederlands spreekt, is het doel toch echt om met elkaar Frans te oefenen. Dat betekent niet dat je vloeiend Frans moet kunnen. Met een basis woordje Frans en veel geduld kom je al een heel eind. Kun je de eerste keer dat je Comme toi beluistert er namelijk nog weinig chocola van maken, de tweede keer beginnen steeds meer woorden op hun plek te vallen.

Luisteren en zingen

Stéphanie geeft de groep alle tijd om er in te komen. Ze speelt het nummer meerdere keren af, laat de videoclip zien en vertelt meer over de faam van Goldman.

Met een invulopdracht probeert iedereen op het opdrachtenblad in de songtekst missende woorden in te vullen. Hier en daar wordt tijdens het refrein al voorzichtig meegezongen, wat eigenlijk helemaal niet gek klinkt! Cursisten lezen om beurten een deel van de songtekst voor met de woorden die zij denken te hebben gehoord. Langzaam wordt duidelijk over wie het lied gaat, welke impact het nummer in Goldman’s tijd had. Ondertussen helpt Stéphanie je je uitspraak perfectioneren. Het resultaat mag er zijn, aan het eind van de avond zingt iedere cursist, zonder uitzondering, uit volle borst mee. Quel talent!

Chantez-vous Francais?

Aanmelden Chantez-vous Français?

Lijkt het je leuk de cursus Chantez-vous Français? bij te wonen? De cursus vindt één keer per maand op maandagavond (19.30 tot 21.30 uur) plaats in Dok Zuid.

Er staan nog zes avonden op de agenda. De volledige cursus (acht avonden) kost €90 inclusief materialen, maar sluit je je nu aan bij de cursus dan betaal je natuurlijk alleen voor de zes overige cursusavonden.

De eerstvolgende avonden zijn op maandag 9 december 2019, 13 januari, 10 februari, 9 maart, 6 april en 11 mei 2020. Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected].


Meer over Alliance Française Apeldoorn ontdekken?

Alliance Française Apeldoorn opleidingen

Holthuis 22b, Apeldoorn

Bekijk meer:opleidingen

adv.