Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Camera kopen? Vijf tips om je op weg te helpen

Aangeboden door Foto Hofma 12 december 2018

Een fotocamera kopen is niet hetzelfde als een halfje brood halen bij de bakker. Je wilt toch zeker weten dat je de fotowinkel uitloopt met de camera die bij je past. Daarom helpen we je hier in een aantal stappen vast op weg!

Vraag om advies

Online informatie inwinnen lijkt zo makkelijk, maar het loont altijd de moeite om eerst een fotowinkel binnen te lopen voor advies. Adviezen op internet kunnen elkaar namelijk soms flink tegenspreken en wáár begin je met lezen?

Daar hoef je bij een speciaalzaak als Foto Hofma niet bang voor te zijn. Paul, Serge en Casper, de vakspecialisten van Foto Hofma, luisteren naar jouw wensen en helpen je onpartijdig op weg om helderheid te krijgen in de brei van informatie die tegenwoordig beschikbaar is.

Kijk naar de prijs

Waarschijnlijk denk je als eerste aan de prijs van je nieuwe camera. Helemaal geen verkeerd uitgangspunt, aangezien je bij de meeste camera’s ook nog wel wat accessoires nodig hebt. Vergeet deze dus niet in je budget mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een goede tas en het juiste geheugenkaartje. De prijzen die Foto Hofma hanteert zijn erg gewaagd aan die van internetaanbieders, dus met die goede prijs zit het wel goed.

Foto Hofma camera kopen
Wil je een compacte camera voor op reis? Of mag het een onsje meer zijn?

Bedenk hoe groot hij mag zijn

Bedenk of het formaat van de camera een bezwaar is. Misschien wil je een camera die makkelijk mee te nemen is? Dan hebben Serge, Casper en Paul goed nieuws: het niveau van veel compactcamera’s is tegenwoordig heel hoog.

Wie het vanuit een compactcamera hogerop zoekt, kan eens kijken naar een bridgecamera (ook wel bekend als hybridecamera). Het voordeel van deze camera is het lange zoombereik en de extra veel instelmogelijkheden. Dat betekent dat deze camera’s perfect zijn als reiscamera; in de fototas hoeven geen extra lenzen en andere accessoires mee!

De ontwikkelingen op het gebied van fotografie staan alles behalve stil

Welke beeldkwaliteit wil je?

De fotohobbyist zal echter meer inzetten op een hoge beeldkwaliteit en het dus in een andere hoek zoeken. Dat compacte systeemcamera’s en spiegelreflexcamera’s hier heel geschikt voor zijn heeft te maken met een oude fotowet: hoe minder zoom, hoe beter de lens presteert en hoe hoger de scherpte.

Systeem- en spiegelreflexcamera’s werken dan ook met lenzen die minder zoom hebben, omwille van de kwaliteit. In dit type camera’s heb je meer keuze in het soort beeldsensor. Met name de grootte van je beeldsensor heeft namelijk invloed op het eindresultaat.

Bedenk of je ook wilt filmen

Wanneer kies je nu een systeemcamera en wanneer een spiegelreflex? Ze lijken namelijk veel op elkaar. Het grootste verschil is eigenlijk dat de systeemcamera een flink stuk kleiner is dan de spiegelreflexcamera en dat hij een voordeel biedt als je met de camera ook wilt videofilmen.

Bij een spiegelreflexcamera kun je tijdens het filmen namelijk alleen meekijken op het beeldscherm achterop (liveview). En daar kun je behoorlijk lamme armen van krijgen. De systeemcamera heeft de mogelijkheid om ook door de beeldzoeker te filmen, waardoor je de camera tegen je oog kunt houden en veel stabieler kunt filmen.

Foto Hofma camera kopen
Foto: Foto Hofma

Ontwikkelingen in de fotografie

Over stabiel gesproken: bijna alle camera’s beschikken tegenwoordig over een beeldstabilisator, zodat fotograferen bij slecht licht of lage sluitertijden gewoon goede resultaten geeft. Datzelfde geldt voor de lichtgevoeligheid van de beeldsensor. Een etentje bij kaarslicht is met de meeste camera’s al zonder flits te fotograferen.

En wat dacht je van de draadloze mogelijkheden om je camera op afstand te bedienen of foto’s veilig over te zetten naar een extern geheugen of op social media. Veel camera’s beschikken tegenwoordig over wifi, bluetooth en NFC.

De ontwikkelingen op het gebied van fotografie staan zoals je ziet alles behalve stil. Een fijne gedachte dus dat de fotospecialist dat allemaal voor je bijhoudt. En dat is precies de reden waarom advies inwinnen in de winkel nog altijd het beste werkt! Kom eens langs bij Foto Hofma, waar Paul, Serge en Casper je met hun kennis en vol enthousiasme op weg helpen in de fotografie!


Meer over Foto Hofma ontdekken?

Foto Hofma speciaalzaken

Vandaag gesloten

Marktplein 38, Apeldoorn

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.