Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bezoek Apeldoornse bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw!

Door Natalie Polman 10 juni 2019

Komende zaterdag 15 juni is het de Dag van de Bouw. Op deze dag kun je drie verschillende bouwplaatsen in Apeldoorn bezoeken!

Tijdens de Dag van de Bouw stellen bouwbedrijven hun bouwprojecten open voor het grote publiek. Dit zijn de drie bouwprojecten die op 15 juni in Apeldoorn te bezoeken zullen zijn:

  • Bouw nieuw pand mode-retailer Costes op oude plek Kruidvat, Hoofdstraat 52
  • Verbouwing Stadhuis naar Huis van de Stad, Marktplein
  • Gemeentewerf Noord, Sleutelbloemstraat 51

Costes

Op het terrein van de oude Kruidvat wordt op dit moment een nieuwe winkel van modeketen Costes gebouwd. Het wordt een winkel van 2.000 m2 verdeeld over twee verdiepingen, bereikbaar via roltrappen en liften. Het is een houtskeletbouw met aluminium puien en er komt siermetselwerk. Aangezien de bouwplaats middenin het centrum zit en er dus gewerkt wordt op een relatief kleine ruimte moeten de bouwvakkers heel flexibel zijn. Het verantwoordelijke bouwbedrijf AKOR heeft ook het naastliggende pand van de voormalige V&D verbouwd.

Je kunt tussen 10.00 en 15.30 uur een kijkje nemen op deze bouwplaats.

Huis van de Stad

De verbouwing van het stadhuis is al bijna een jaar in volle gang. Tijdens de verbouwing van het toekomstige Huis van de Stad wordt het klimaatsysteem volledig vernieuwd en wordt het gebouw energiezuiniger gemaakt. Ook wordt er verbouwd voor een betere dienstverlening en meer plek voor medewerkers.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kun je een rondleiding door een deel van het stadhuis krijgen.

Gemeentewerf Noord

Tussen 14.00 en 17.00 uur kun je de gloednieuwe en zo energiezuinig mogelijke Gemeentewerf Noord, met twee markante zoutsilo’s van 22 meter hoog, bezoeken. Binnen in de uitvalsbasis voor de gemeentelijke dienst Beheer en Onderhoud hangt een activiteitenkalender en een poster met feitjes over het gebouw en er zijn diverse activiteiten die met B&O te maken hebben.

adv.