Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Apenheul neemt afscheid van publiekstrekker Jambo

Door Kas Rodermond 16 oktober 2018
foto Apenheul

Gorilla Jambo is al dertien jaar leider van de gorillagroep in de Apenheul en een icoon. Toch gaat hij het Apeldoornse dierenpark binnenkort verlaten. Daarmee maakt hij plaats voor zijn opvolger Bao Bao. Bezoekers kunnen op vrijdag 19 oktober afscheid nemen van de populaire zilverrug tijdens een speciale gorillapresentatie in Apenheul’s laatste openingsmaand van dit seizoen.

Van Apeldoorn naar de Verenigde Arabische Emiraten

De exacte datum van verhuizing is nog niet bekend, maar wat al wel duidelijk is dat de zilverrug gorilla met drie van zijn zoons emigreert naar Al Ain Zoo in de Verenigde Arabische Emiraten. Met het vertrek van Jambo maakt hij plaats voor zijn opvolger Bao Bao, die sinds 2018 op een ander gorilla-eiland in de Apenheul leeft.

Afscheid

De publiekstrekker en zijn drie zoons zijn nog tot en met 4 november te zien in Apenheul. Daarnaast vindt er op 19 oktober een afscheidsmoment plaats.

Op deze dag geven de gorillaverzorgers om 14.00 uur een presentatie over dertien jaar Jambo in de Apenheul. Ook kunnen bezoekers voor €1,- verschillende Jambo artikelen maken. De opbrengst hiervan gaat naar het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Als kers op de taart krijgen alle kinderen die de Apenheul op 19 oktober bezoeken een Jambo-poster cadeau!

Schilderij

Bijzonder is dat er ook een exclusief Jambo schilderij geveild wordt, dat gemaakt is van koffie. Kunstenares Gonny de Weerd schilderde dit voor het Apenheul’s koffieproject in Peru. Ook de opbrengst van dit schilderij gaat naar Het Apenheul Natuurbehoudfonds.

Lees ook:

Roots in the Woods

Apenheul zet groot klim- en klauterparcours neer op Roots in the Woods

(Ouders van) kleine aapjes opgelet: er komt een groot klim- en klauterparcours te staan op het Roots...


Meer over Apenheul ontdekken?

Apenheul

dierenopvang

Gesloten09:00 - 18:00

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn

Bekijk meer:dierenopvang

adv.